Vardagsekonomi

Tjäna pengar online

Tjäna pengar genom att göra undersökningar på internet och dela din åsikt. Oavsett vem du är, var du bor, vad du gör, eller vad du arbetar med så är du välkommen som medlem i olika undersökningspaneler.

Är du exempelvis en student så kan undersökningar på internet vara ett bra komplement till din inkomst. Kanske är du föräldraledig med mycket ledig tid utspridd under dagen då det kan finnas tid till att svara på undersökningar.

Fördelen med undersökningar online är att du kan göra dem då du själv har tid! Tjäna pengar online

Hur mycket går det att tjäna på undersökningar?

Det går inte att jämföra undersökningar på internet med ett vanligt timbetalt jobb. De undersökningar du kommer bli ombedd att svara på kommer sporadiskt vilket inte kan garantera dig en fast inkomst. Nedan kan ni läsa några tips som hjälper er vägen:

 • Se till att fylla i korrekta kontaktuppgifter. För att du ska kunna göra undersökningar på internet så måste du ha en fungerande e-mailadress då du får enkäten skickad direkt till din e-mail. Du behöver också fylla i en korrekt hemadress då många belöningar, såsom presentkort, skickas hem till dig.
 • Var noga med att fylla i detaljerade uppgifter om dig själv. När du startar på en undersökningssajt blir du ombedd om att fylla i mer detaljerad information om dig själv. Det är viktigt att du gör det så att du enbart får de undersökningar som passar just dig.
 • Var alltid ärlig. Fusk kommer att märkas då undersökningssajterna använder sig av system för att

M3panel – en guide – Gör så här

M3-panel är en skandinavisk undersökningspanel där det finns  möjlighet att tjäna pengar genom att delta i olika enkäter. M3-panel är min personliga favorit-panel. Det går nämligen förhållandevis snabbt att tjäna ihop till ett presentkort på 100kr. Jag räknar med att tjäna ihop till ett presentkort på 100kr/vecka. Vilket är fullt rimligt. Det motsvarar 5200kr/år.

 • Klicka HÄR för att registrera er.
 • Ni får sedan ett E-mail skickat till er varje gång en ny enkät finns tillgänglig.
 • När ni får E-postinbjudan för en undersökning, kommer det att framgå ungefär hur många minuter ni bör räkna med att spendera på enkäten. Ni  kommer att kunna göra vissa undersökningar på mobilen eller surfplattan. Andra kommer bara att vara möjligt att göra på en dator. Det beror på formatet och innehållet i undersökningen.
 • Varje gång ni gör en undersökning, kommer ni att tjäna poäng. Dessa poäng kan sedan bytas in mot presentkort eller andra produkter i premiebutiken
 • Antal poäng per undersökning varierar mellan 25 och 500. Ni får alltid 25 poäng även om det visar sig att du klickat på en undersökning där ni inte tillhör rätt målgrupp. M3 Panel betalar bra i förhållande till den tid ni spenderar. Ni kan enkelt och snabbt göra tillräckligt med poäng för att begära ett presentkort.

Intresserad av att gå med i M3 panel? Ni hittar en inbjudan HÄR

Panel.se är en trevlig panel

Få betalt när du deltar i undersökningar på panel.se. Poängen du tjänar kan du växla in mot till exempel Trisslotter, presentkort och biobiljetter, eller donera till välgörenhet, föreningar och klubbar.

Bli medlem HÄR

YouGove – du bestämmer

YouGove är ett välrenommerat undersökningsföretag. YouGov är engelska och betyder ”du bestämmer”. Att du bidrar med din åsikt är grunden för panelen. För varje undersökning som du besvarar får du poäng som du kan använda i deras poängshop. Det är enkelt, säkert och gratis att delta och du får en välkomstbonus på 100 poäng

 • Anmäl dig genom att klicka HÄRAnvänd denna länk så får ni 100 poäng i startbonus. 
 •  Fyll i registreringsformuläret.
 • Därefter får du ett e-postmeddelande för aktivering av ditt konto till den e-postadress som du har angett. Klicka på länken för att aktivera ditt medlemskap.
 • Nu är det bara att invänta undersökningar. Hur ofta du blir inbjuden är därför en fråga om sannolikhet. Bland de personer som uppfyller de fastställda kraven väljs de deltagande personerna ut slumpmässigt. Blir ni inbjudna kommer det ett E – mail till er registrerade E-postadress.
 • Varje gång ni  har deltagit i en undersökning belönas ni med poäng. Antalet poäng beror på undersökningens längd. Dessa poäng kan ni handla för i deras premiebutik.

Det är gratis att gå med i Yougov  och som panelmedlem är ni inte förpliktigade att besvara de undersökningar som ni blir inbjudna till, utan ni väljer själva från gång till gång om ni vill vara med eller inte. Ni kan själva ändra frekvensen på utskicken i inställningarna under ert konto. Vill ni ha många undersökningar eller kanske bara några om året – välj själv!  YouGov garanterar alltid att panelmedlemmarna är fullständigt anonyma när de deltar i undersökningar. Inget av de svar som du uppger i samband med en undersökning kan kopplas till dig som person.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  5 × fyra =

  %d bloggare gillar detta: