Vardagsekonomi

Så får du kontroll över din julbudget – gratis mall

Många känner av en finansiell julstress.  Det är lätt att dras med i julhysterin och handla trots att det ekonomiska utrymmet inte riktigt finns. Det är kanske Dags att ta kontroll över din julbudget Mot den bakgrunden har E-kompassen skapat en uppskattad, användarvänlig och kostnadsfri julbudgetmall.

Många känner av en finansiell julstress. Det är lätt att dras med i julhysterin och handla trots att det ekonomiska utrymmet inte riktigt finns. Mot den bakgrunden har E-kompassen skapat denna uppskattade, användarvänliga och kostnadsfria julbudgetmall.
Photo by Lucie Liz on Pexels.com

En kostnadsfri julbudgetmall laddar ni ner HÄR. Det är en Excelfil som är redigerbar – bara att börja använda – Skriv in era egna data och radera mina...jag låter mina testdata stå kvar eftersom det Ibland kan det underlätta om man inte riktigt förstår hur man ska fylla i.

Undvik julstress – Sätt en budget efter egna förutsättningar 

Bestäm i förväg hur mycket julen får kosta. Snegla inte på grannar och vänner. De har helt andra ekonomiska förutsättningar att förhålla sig till. Tittar man i sociala medier är det lätt att få en känsla av att alla firar på alla möjliga sätt, men tänk på att ingen lägger upp bilder på sådant de prioriterat bort. . På samma sätt som att du inte kan leva någon annans liv kan du inte fira någon annans jul. Välj det viktiga och välj bort resten. På så vis kan man undvika onödig julstress och kanske lägga lite extra pengar på sådant man verkligen uppskattar.   

Instruktioner Ekompassens julbudget

 • Ladda ner en kostnadsfri julbudgetmall HÄR .
 • Öppna filen
 • Filen består av tre sidor. Julbudget, Listpost och Listinformation. På bilden nedan ser ni var ni ska klicka för att komma till de olika dokumenten.
 • Börja med att bestämma hur mycket julen får kosta och skriv in ert värde över mitt (5000kr) vid blå pil. Spenderat (röd pil) kommer att visa hur mycket ni spenderat. Detta illustreras också av de gröna och röda staplarna. Plus eller minus(svart pil) visar hur mycket som återstår av er budget eller hur mycket ni övertrasserat….
E-kompassens julbudget

Klicka nu på fliken Listinformation. Här ska ni nu skriva in de data ni vill använda. Det är bara att klicka på mina inskrivna namn och ändrat direkt till de namn ni vill ska stå där. Radera en rad går också bra. Gör samma sak med kategorierna. Använd mina eller skruv in egna.

Många känner av en finansiell julstress. Det är lätt att dras med i julhysterin och handla trots att det ekonomiska utrymmet inte riktigt finns. Mot den bakgrunden har E-kompassen skapat denna uppskattade, användarvänliga och kostnadsfria julbudgetmall.

Så här får du kontroll över din julbudget

När ni ska föra in ett köp eller ett planerat köp så klickar ni på fliken Listpost. Då kommer ni till en form av kassabok.

 • När ni klickar på en rad under fliken Under Namn/Post kommer ni att hitta en pil där ni väljer namn. Namnen är de som ni tidigare skrev in under listinformation.
 • Gå vidare till Kategori klicka på pilen (en rullgardinsmeny) välj någon av de kategorier ni tidigare skapat  under listinformation. ex. julklappar
 • Utgift – Skriv fritt vad ni köpt
 • Kostnad – Skriv vad det kostade
 • Under köpt kan ni välja i rullgardinsmenyn på köpt/ej köpt. Detta ifall ni funderar på att köpa något och vill lägga in det i budgeten. Om ni sedan väljer att köpa saken så ändrar ni bara i rullgardinsmenyn till köpt. Köper ni inte spå raderar ni bara posten. Det fiffiga är att ni kommer att se utgiften i stapeln på första sidan. Då kan ni lätt se om ni kommer att hålla budgeten.
 • Leveransstatus är bara för att ha koll på om varan ankommit eller inte om ni ex beställt online. Här kan ni i rullgardinen välja ankommen eller ej levererad

Har ni frågor så maila mig eller skriv i kommentarsfältet!

Fler tips för er ekonomi

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  femton − 2 =

  %d bloggare gillar detta: