Vardagsekonomi

E-kompassens sparutmaning – Så sparar du 14 560 kr på ett år

E-kompassens sparutmaning – Så sparar du 14 560 kr på ett år! Detta är fullt möjligt. Det är lättare att nå sina sparmål om man har tydligt mål och struktur på sitt sparande. Det övergripande målet med ett sparande är ju att skaffa sig ekonomisk trygghet, samt ett större utrymme att använda sina pengar till det man själv vill. Följer du strukturen i detta inlägg så blir det lättare för er att lyckas med det!

E-kompassens sparutmaning - Så sparar du 14 560 kr på ett år

 

Spara pengar behöver inte vara knepigt. Alla bäckar små, gör en stor å! Även om ni tror att det ”oskyldiga” kaffet på vägen hem från jobbet, inte gör så mycket, blir det faktiskt mycket pengar på lång sikt. Att spara pengar är en process. Har man bestämt sig för något speciellt, måste man tyvärr säga nej till vissa saker. Vill ni börja spara pengar, är det bra om du gör ditt sparande till en vana. Den nya vanan kan göra dig gladare, men att bryta gamla mönster (som exempelvis sluta köpa kaffet på vägen hem från jobbet) är inte alltid det lättaste. Men inte heller omöjligt!

E-kompassens sparutmaning - Så sparar du 14 560 kr på ett år

Jag har en annorlunda men ganska rolig spar-utmaning åt er som gör att ni kommer att spara 14 560 kr på ett år! Varje dag eller varje vecka ska du föra över en liten summa till ditt sparkonto.  Följer du schemat nedan, kommer du att ha 14 560 kr efter ett år (52 veckor). Inte illa, va?

Måndagar – 10 kr
Tisdagar – 20 kr
Onsdagar – 30 kr
Torsdagar – 40 kr
Fredagar – 50 kr
Lördagar – 60 kr
Söndagar – 70 kr

Vågar ni anta utmaningen?

E-kompassens sparutmaning – använd Dreams

För detta ändamål  rekommenderar jag er att använda appen Dreams . Här kan ni autospara genom att lägga in sparandet i appen. Ladda ner från Google Play HÄR eller App store  HÄR.  Det finns massor av  stöd och inspiration i form av appens spartips som motiverar det enkelt att hoppa över takeaway-kaffet och spara trettio kronor eller att automatiskt spara genom utmaningar och stående överföringar.

När ni laddar ner appen är det första ni får göra att välja om du vill logga in via Facebook eller manuellt. Under inloggningen får ni  verifiera dig med hjälp av ert telefonnummer. Efter detta kopplar ni ihop appen med ert bankID, svara på lite allmänna frågor och sedan ansluter ni  ert kontokort.När det kommer till säkerhet för dina pengar så har Dreams ett samarbete med Ålandsbanken. Vilket gör att dina pengar skyddas av den statliga insättningsgarantin. Dreams använder samma säkerhetssystem och höga kryptering som storbankerna. Så ni kan vara trygga!

När ni är klara med registreringen är det bara att börja spara! Jag själv utvärderat appen under en månad och sparat betydligt mer pengar än vad jag skulle gjort annars.  Istället för att köp en chokladkaka på stan har jag satt över 30 kronor till mitt sparande i Dreams.

Det är roligt att spara med hjälp av Dreams!

Nu kör vi! Uppföljning kommer det sista datumet varje månad!

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    19 − nio =

    %d bloggare gillar detta: