Okategoriserat

Visa hänsyn till miljön – sälj och köp begagnat

Visa hänsyn till miljön – sälj och köp begagnat. Nu kan ni dessutom sälja på Blocket för endast 10kr/ annons. Detta gäller från och med i dag, och tio dagar framåt! Syftet är att sänka tröskeln till cirkulär handel under shoppingperioden kring Black Friday då många köper nytt och har behov av att rensa hemma.
Erbjudandet gäller under perioden 23 november till 2 december i alla de kategorier som har koppling till hemmet och Black Friday såsom elektronik, heminredning, cyklar och byggartiklar. Det innebär mellan 50 och 90 procent sänkt annonspris beroende på kategori. Passa på att rensa hemma! Den 3 december återgår annonskostnaden till ordinarie pris.

Cirkulär handel och Hållbar konsumtion

Blockets roll inom cirkulär handel och hållbar konsumtion är oerhört stor. Här återbrukar miljontals svenskar varor varje år och genererar stora miljö- och klimatbesparingar. Nyköp ska inte göra att vi hamstrar oanvända saker i våra förråd – där gör de ingen nytta varken för miljön, människor eller plånboken. Återbruk

Tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet har Blocket tidigare räknat på hur stor miljö- och klimatbesparingen är av den totala privathandeln. Till exempel skonas klimatet årligen från 0,8 miljoner ton växthusgaser tack vare svenska folkets återbruk. Det motsvarar samma positiva klimateffekt som om Sveriges vägar stod tomma i över en månad.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    tjugo + 3 =

    %d bloggare gillar detta: