Okategoriserat

Världens första veganska Happy Meal

Den 22 januari lanserades en historisk nyhet på McDonald’s. Barnens favorit Happy Meal serverades med den veganska nyheten McFalafel.

McDonald’s nyhet McFalafel är ett tillskott på menyn som utökar det veganska och vegetariska sortimentet på restaurangerna. Falafeln är tillagad enligt klassiskt recept av kikärtor, kryddat med persilja, vitlök och spiskummin. Falafeln serveras med två nya dippsåser: en krämig yoghurtdipp med örter och en vegansk sås med smak av grillad paprika.D

Att Happy Meal serveras med full flex, det vill säga möjlighet att fritt välja protein, går i linje med McDonald’s hållbarhetsstrategi att kyckling, fisk och vegetariskt ska utgöra 50 % av inköpt protein till 2020.

Ytterligare en nyhet är att från och med 22 januari kan man alltid välja mellan en bok eller leksak vid köp av Happy Meal. Som Sveriges största läsfrämjare har redan över 15,5 miljoner böcker har nått nya läsare och nu kommer barn och deras föräldrar alltid kunna välja mellan en bok i Happy Meal när de besöker restaurangerna.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    tretton + 12 =

    %d bloggare gillar detta: