Okategoriserat

Vardagstips för en glad plånbok

Vardagstips för en glad plånbok. Idag tänkte jag gå igenom några bra applikationer som hjälper dig att både spara pengar och hitta rabatter.

a2926a18-3a4b-4341-95ac-935d898a5484

 

 

 • Tink – ger dig översikt över din ekonomi genom att automatiskt analysera och kategorisera utgifter och inkomster. Du kopplar dina kontokort och kreditkort till Tink. Därefter kommer dina insättningar och uttag kategoriseras och presenteras i enkla diagram. På så sätt får du en tydlig översikt över hur och på vad du spenderar dina pengar. Tink flaggar dessutom upp för om du har större utgifter än vanligt i någon kategori. Brukar det rinna iväg ovanligt mycket pengar på exempelvis taxiresor, restaurangbesök eller shopping? Det finns även möjlighet att Skapa en budget för att hålla koll på hur mycket du spenderar. Ni kan ladda hem appen här:
 • Wrapp – en applikation som kopplas till ditt bankkort och ger dig personliga erbjudanden och belöningar. Applikationen är tillgänglig för kunder hos Nordea, Länsförsäkringar, Danske bank, Collector bank och Sodexo. Läs min guide till Wrapp HÄR
 • Rabble  är en samlingsplats för rabattkoder, kampanjkoder, erbjudanden och aktuella kampanjer på nätet. Förutom deras app-erbjudanden som du tar del av genom att ladda ner mobilappen, finns en uppsjö av rabattkoder att ta del av direkt  på deras hemsida.
 • Prisjakt  en pris- och produktjämförelsetjänst. På Prisjakt kan man bland annat jämföra priser på och egenskaper för produkter samt läsa andra användarens omdömen. En fullproppad app med bl.a. realtidssök, streckkodsskanning och prisbevakningar med push-notiser.
 • Matpriskollen  Här finns veckans extrapriser från alla dina butiker, inte bara en som i kedjornas appar. De täcker hela Sverige med över 3.000 butiker från ICA, Coop, Willys, CityGross, Hemköp, Lidl m.fl. I den nya receptfunktionen får du förslag på lättlagade recept från Arla Köket, baserat på de varor som är på extrapris just nu. Smart! Du kan också lägga bevakning på t.ex blöjor, svensk oxfilé, ekologiskt, eller Gevalia och få notis när de är på extrapris i dina favoritbutiker.
  Inköpslistan som delas lätt med andra via sms eller mail, kan sorteras efter hur varorna är placerade i just din butik.
 • Swish – Tiden med krångliga banköverföringar är förbi. Nu kan du betala din kompis för lunchen lika enkelt som att skicka ett sms. Appen laddar du ned via din internetbank.
 • Dreams –  Den här spar-appen hjälper dig att nå dina mål. Skippar du kaffet på stan kan du spara pengarna direkt. Du kan också sätta upp ett automatiskt vardagssparande eller spara tillsammans med kompisar mot gemensamma mål.
 • Spara Kvittot -Ett enkelt sätt att hålla koll på dina kvitton. Fota ditt kvitto och ladda upp det i appen så sparas det här. Många affärer är också anslutna till tjänsten och säger du till i kassan hamnar kvittot automatiskt i appen. Här kan du också snabbt och enkelt söka bland dina kvitton.

 • Cost split –  Är du ute med kompisarna på stan en kväll eller är ni en grupp som är ute och reser? Då kan ni använda den här appen för att hålla koll på era gemensamma utgifter. Sätt upp en grupp och registrera utgifterna så ser ni vem som har betalat för vad och hur mycket alla är skyldiga.

Det finns säkerligen fler användbara appar. Tipsa mig gärna!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  sex + nio =

  %d bloggare gillar detta: