Okategoriserat

Tjäna pengar på nätet genom att göra undersökningar

Tjäna pengar på nätet genom att göra undersökningar. Ni som följt mig ett tag vet att jag gillar att göra undersökningar online. Att Tjäna pengar på nätet genom att göra undersökningar är enkelt. För att oavsett vem du är, var du bor, vad du gör, eller vad du arbetar med så är du välkommen som medlem i olika undersökningspaneler. Är du exempelvis en student som har svårt att få pengarna att räcka till varje månad så kan undersökningar på internet vara ett bra komplement till din inkomst. Kanske är du föräldraledig med mycket ledig tid utspridd under dagen då det kan finnas tid till att svara på undersökningar. Fördelen med undersökningar på internet är att du kan göra dem då du själv har tid!Genom att göra undersökningar så kan du faktiskt tjäna pengar på internet bara genom att vara dig själv och dela din åsikt! Jag har tidigare beskrivit hur vi rest till Gran Canaria gratis bara genom att använda intjänade pengar från paneler. Läs det inlägget HÄR 

Hur mycket går det att tjäna på undersökningar?

Det går inte att jämföra undersökningar på internet med ett vanligt timbetalt jobb. De undersökningar du kommer bli ombedd att svara på kommer sporadiskt vilket inte kan garantera dig en fast inkomst. Nedan kan ni läsa några tips som hjälper er vägen:

 • Se till att fylla i korrekta kontaktuppgifter. För att du ska kunna göra undersökningar på internet så måste du ha en fungerande e-mailadress då du får enkäten skickad direkt till din e-mail. Du behöver också fylla i en korrekt hemadress då många belöningar, såsom presentkort, skickas hem till dig.
 • Var noga med att fylla i detaljerade uppgifter om dig själv. När du startar på en undersökningssajt blir du ombedd om att fylla i mer detaljerad information om dig själv. Det är viktigt att du gör det så att du enbart får de undersökningar som passar just dig.
 • Var alltid ärlig. Fusk kommer att märkas då undersökningssajterna använder sig av system för att upptäcka inkonsekventa svar. Det är bättre att hela tiden vara ärlig när du svarar på undersökningar så att du inte riskerar att bli avstängd från undersökningssajten och förlora möjligheten att tjäna pengar.

Bildresultat för undersökningspaneler

Välj få men bra paneler

Gör inte misstaget att gå med i massor av paneler. Välj få – men bra paneler istället. Jag  rekommenderar 3st –  M3panel – Yougove och GFK-konsumentpanel. Nedan hittar ni inbjudningar och guider.M3-panel är en skandinavisk undersökningspanel där det finns  möjlighet att tjäna pengar genom att delta i olika enkäter. M3-panel är min personliga favorit-panel. Det går nämligen förhållandevis snabbt att tjäna ihop till ett presentkort på 100kr. Jag räknar med att tjäna ihop till ett presentkort/vecka. Vilket är fullt rimligt. Det motsvarar 5200kr/år. Intresserad av att gå med i M3 panel? Ni hittar en inbjudan HÄR

M3panel – en guide – Gör så här

M3-panel är en skandinavisk undersökningspanel där det finns  möjlighet att tjäna pengar genom att delta i olika enkäter. M3-panel är min personliga favorit-panel. Det går nämligen förhållandevis snabbt att tjäna ihop till ett presentkort på 100kr. Jag räknar med att tjäna ihop till ett presentkort på 100kr/vecka. Vilket är fullt rimligt. Det motsvarar 5200kr/år.

 • Klicka HÄR för att registrera er.
 • Ni får sedan ett E-mail skickat till er varje gång en ny enkät finns tillgänglig.
 • När ni får E-postinbjudan för en undersökning, kommer det att framgå ungefär hur många minuter ni bör räkna med att spendera på enkäten. Ni  kommer att kunna göra vissa undersökningar på mobilen eller surfplattan. Andra kommer bara att vara möjligt att göra på en dator. Det beror på formatet och innehållet i undersökningen.
 • Varje gång ni gör en undersökning, kommer ni att tjäna poäng. Dessa poäng kan sedan bytas in mot presentkort eller andra produkter i premiebutiken
 • Antal poäng per undersökning varierar mellan 25 och 500. Ni får alltid 25 poäng även om det visar sig att du klickat på en undersökning där ni inte tillhör rätt målgrupp. M3 Panel betalar bra i förhållande till den tid ni spenderar. Ni kan enkelt och snabbt göra tillräckligt med poäng för att begära ett presentkort.

Intresserad av att gå med i M3 panel? Ni hittar en inbjudan HÄR

Yougov– en guide – Gör så här

YouGove är ett välrenommerat undersökningsföretag. YouGov är engelska och betyder ”du bestämmer”. Att du bidrar med din åsikt är grunden för YouGov-panelen. Det är först och främst kul att delta i undersökningarna, och din åsikt gör skillnad.Men du får också ersättning för din åsikt. För varje undersökning som du besvarar får du poäng som du kan använda i deras poängshop.Det är enkelt, säkert och gratis att delta och du får en välkomstbonus på 100 poäng

 • Anmäl dig genom att klicka HÄRAnvänd denna länk så får ni 100 poäng i startbonus. 
 •  Fyll i registreringsformuläret.
 • Därefter får du ett e-postmeddelande för aktivering av ditt konto till den e-postadress som du har angett. Klicka på länken för att aktivera ditt medlemskap.
 • Nu är det bara att invänta undersökningar. Hur ofta du blir inbjuden är därför en fråga om sannolikhet. Bland de personer som uppfyller de fastställda kraven väljs de deltagande personerna ut slumpmässigt. Blir ni inbjudna kommer det ett E – mail till er registrerade E-postadress.
 • Varje gång ni  har deltagit i en undersökning belönas ni med poäng. Antalet poäng beror på undersökningens längd. Dessa poäng kan ni handla för i deras premiebutik.

Det är gratis att gå med i Yougov  och som panelmedlem är ni inte förpliktigade att besvara de undersökningar som ni blir inbjudna till, utan ni väljer själva från gång till gång om ni vill vara med eller inte. Ni kan själva ändra frekvensen på utskicken i inställningarna under ert konto. Vill ni ha många undersökningar eller kanske bara några om året – välj själv!  YouGov garanterar alltid att panelmedlemmarna är fullständigt anonyma när de deltar i undersökningar. Inget av de svar som du uppger i samband med en undersökning kan kopplas till dig som person.

GFK konsumentpanel en Guide – Gör så här

GFK består av ca 3 000 rapporterande hushåll, som varje vecka registrerar sitt hushålls inköp av dagligvaror. Detta sker med hjälp av en scanner eller med GFKs app.

 • Varje vecka scannas streckkoderna på de dagligvaror som hushållet köpt. Dessa skickas automatiskt till en inköpsdagbok på nätet där man sedan anger när och var man handlade samt vad man betalade för varorna.
 • För varje vecka hushållet registrerar sina inköp erhålls poäng. Möjlighet att samla extrapoäng finns. Poängen bytes in mot fina premier i GFK:s premiebutik som har öppet 4 gånger om året. Här hittar ni allt från elektronik, presentkort och inredning. Ju längre tid du är med, desto lyxigare premier kan ni hämta ut.

Tack vare rapporteringen, kan uppdragsgivarna följa trender på marknaden. Ni är alltid anonyma mot deras uppdragsgivare. Vem som helst kan gå med i panelen, när som helst under året -men det krävs en inbjudan – den kan ni få av mig genom att Maila för och efternamn till info@ekompassen.se och ange GFK-panelen som rubrik.

Lycka till!!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  4 × ett =

  %d bloggare gillar detta: