Okategoriserat

Squishies är giftiga…sprid vidare!

Squishies är giftiga…sprid vidare! Detta har jag misstänkt länge…bara lukten gjorde att jag blev misstänksam! Produkten marknadsförs ofta som en samlarleksak riktad till barn mellan 6 och 8 år och beskrivs av vissa återförsäljare som stresslindrande. 

Testade squishies-produkter visa har visat sig innehålla potentiellt skadliga ämnen.Samtliga leksaker i undersökningen gav ifrån sig höga halter av ämnet dimetylformamid, vilket kan orsaka leverskador samt irritera ögon och andningsorgan hos barn.

Efter att Danska Miljöstyrelsen hade genomfört tester på tolv olika squishies kunde man konstatera att de fanns kemiska ämnen i leksaken.

“I samtliga av de 12 produkterna fanns det skadliga ämnen i så pass höga koncentrationer att det kan medföra en risk för barn om de leker med dem under en längre tid”, skriver de i ett pressmeddelande.

Efter giftlarmet införs nu ett totalt försäljningsstopp av alla squishies i samtliga av BR-leksaker och Toys”r”us butiker i Norden. Om ni köpt en squishes i deras butiker kan ni få pengarna tillbaka genom att returnera era Squishies i en av deras butiker. Miljöstyrelsen i Danmark går ännu längre och uppmanar alla hushåll att göra sig av med de squishies som man har i hemmet… Dela detta så alla föräldrar till squishilekande barn får del av denna info.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    14 − tio =

    %d bloggare gillar detta: