Okategoriserat

Nytt kaffe i gamla förpackningar

Nytt kaffe i gamla förpackningar. Kaffeföretaget Lindvalls bytte nyligen design på sina kaffepaket. När detta hade uppdaterats  fanns många kvarvarande folierullar med den gamla designen. Lindvalls startade då ett samarbete med Matsmart – en nätbutik som säljer felmärkta eller utgående varor till rabatterade priser med hemleverans över hela Sverige.FOOTPRINT

Matsmart tyckte precis som Lindvalls att det vore förkastligt att slänga materialet av hänsyn till miljön. Tillsammans hittade de på en lösning som innebar att de fyllde de gamla förpackningarna med nyproducerat kaffe och säljer dessa till reducerat pris. Det är en ansenlig mängd material som räddats från att hamna på soptippen. Totalt fylls de gamla förpackningarna med 12 ton mellanrostat kaffe, 3 ton mörkrostat och 3 ton av sorten Brazil.

Det är positivt att många företag börjat ta hållbarhet på allvar. För några år sedan hade förmodligen detta överskottsmaterial kastats. Det är toppen när ett “problem” kan vändas till en lösning som gynnar alla parter. Lindvalls kan använda sitt gamla förpackningsmaterial, matsmart får sälja kaffe och  kunderna erbjuds köpa ett till ett lägre pris.

lindvalls_kaffe_morkrost

Samarbetet visar att det finns oerhört mycket att göra för miljön och för minska matsvinnet. Det gäller bara att vara innovativ och se möjligheterna. Gör ett klokt val  ni också – handla era basvaror hos matsmart! För att komma till deras webbutik klocka HÄR.

Fakta Matsmart – Handla billig mat på nätet och minska matsvinnet

Matsmart startade i december 2013 med den enkla idén att köpa in varor som annars skulle kastas – ofta helt i onödan – och sälja dem till konsumenter över hela Sverige till rejält sänkta priser via webben. 2015 omsatte företaget 25 miljoner kronor.

  • Överskottsmat med 20-90 % rabatt.
  • Leverans över hela Sverige.
  • Frakt 49 kr.
  • Leverans 2-5 dagar.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    2 + elva =

    %d bloggare gillar detta: