Okategoriserat

Nyårslöfte eller Nyårsönskan…det är frågan?!

 Nyårslöfte eller Nyårsönskan…det är frågan?! Gott Nytt år Kära läsare! Jag hoppas att ni hade en mysig nyårsafton! Vi firade vår hemma. Min make var magsjuk och helt däckad i soffan. Som ni känner till är jag inte heller speciellt frisk för tillfället – men i kontrast till min make så upplevdes jag nog som hälsan själv…. Så jag försökte göra det så mysigt som möjligt för resten av familjen.  På eftermiddagen gjorde jag i ordning ett litet hemma-spa för barnen där de fick bada skumbad, bada bastu och prova ansiktsmask. De blev uppskattat!

Nyårslöfte eller Nyårsönskan...det är frågan?!

Lite bus på nyårsaftonens eftermiddag hann vi också med…

Till middag bakade vi pizza och designade en nyårstårta. Sedan hyrde vi en bra film och åt chips ända fram till klockan tolv, då vi beundrade nyårsraketerna.…Jag tror barnen uppskattade sin nyårsafton trots att pappan låg i soffan och mådde dåligt och mamman hostade och hade feber…

Nyårslöfte eller Nyårsönskan…det är frågan?! Jag föredrar att önska…

Jag satt och funderade över det här med nyårslöften? Har ni avlagt något nyårslöfte? Jag har inte avgett något löfte i år. Jag känner att ett löfte blir ett sätt att säga: Jag kommer att finnas här i framtiden också. Och jag förbinder mig nu att göra detta. Men i själva verket är framtiden oskriven och att lova något säkert är egentligen omöjligt. Snarare kanske vi ska se löftet som en önskan. och så länge önskan finns om att göra bättre, så länge finns det hopp. Därför har jag istället formulerat en nyårsönskan.

Nyårslöfte eller Nyårsönskan...det är frågan?!

Jag tänker inte lova att sluta äta godis, börja städa mer, sluta dricka mousserande vin, vara virrig och glömsk… nej, inget sånt för min del. Fel, brister och lättja ingår i mysteriet att vara människa och sådana livsstilsförändringar brukar gå åt skogen… Min Nyårsönskan bottnar istället i att jag önskar bli en bättre, mer harmonisk och trevligare människa, inte genom att fokusera mer på sig själv, utan genom att bry mig mer om dem jag har runt omkring mig. Därför handlar min önskan om att vända blicken bort från mig själv. Jag önskar att jag:

 • Jag önskar att jag ska ta mig tid att prata mer med människor omkring mig som jag inte känner. Få någon att känna sig sedd.
 • Jag önskar att jag genom min blogg får möjlighet att inspirera människor att leva mer ekonomiskt och mer hållbart utan att för den del göra avkall på livets goda!
 • Jag önskar att jag blir bättre på att välja rätt sak att säga ja till.  Ska jag måna om mina nära och kära  behöver jag  måna om min energi så den räcker till det som verkligen är viktigt.
 • Jag ska sluta säga  “Vi-borde-ses-och-ta-en-fika”  om jag inte menar det.. Alltså något att säga för att avsluta ett trevligt möte på stan och visa att man tänker att det vore kul att ses igen. Och vi vet alla hur det brukar bli. Jag ska ta tag i saken och verkligen höra av mig!
 • Jag önskar att jag vågar försöka lära känna någon människa jag har en negativ syn på. Jag har inte för avsikt att börja med någon jag innerligt avskyr det första jag gör. Det kan räcka med någon lite lagom enerverande. …Detta genom att möta personen i ett samtal där jag själv vägar vara  nyfiken, öppen och lyssna, inte gå i försvar och utan att  avbryta.  Mitt Mål är ett möte där två personer  släpper sina anspråk på att veta bäst. Och om det inte fungerar har jag i alla fall försökt.
 • Jag önskar att jag hittar ett sätt att inte skjuta saker framför mig, i hopp om att det kanske blir lugnare nästa vecka, eller om en månad, till sommaren, då det är semester, eller kanske nästa jul…det gäller allt både roliga event och mindre roliga måsten.

Så det var mina önskningar. Om 365 dagar får vi se resultatet. Hur tänker ni?

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  17 + 12 =

  %d bloggare gillar detta: