Okategoriserat

Köp årets majblomma

Just nu är försäljningen av majblommor i full gång. Blomman som symbol är välkänd – men förvånansvärt få känner till vad organisationen bakom gör.

Bildkälla: Majblomman

Enligt siffror från Statistiska centralbyrån lever ca 145 000 barn i Sverige i familjer med låg inkomststandard. Det är som en mellanstor svensk stad. Antingen har man massor – eller ingenting alls. Det finns ett glapp i samhälle som Majblomman arbetar för att överbrygga.

Fattigdom i Sverige – ett faktum

Det finns människor som ifrågasätter att det finns barnfattigdom i Sverige idag. Det verkar som att en del har någon slags schablonbild av vad fattigdom är som är hämtad hundra år tillbaka i tiden.

Det finns en brist på förståelse hos många vuxna människor som anser att den som inget har får skylla sig själv. Till den som unnar sig att tycka att det väl bara är att ”skärpa till sig lite”, så vill jag säga att det är väldigt lätt att döma när man inte varit där själv.

Ansök om bidrag

Organisationen i allra högsta grad är relevant i dagens samhälle. Barn vars familjer inte har råd med det mest basala som hyra, busskort, kläder och skor. Där kan Majblomman gå in och stötta. H

Familjer i behov av stöd kan skicka in en blankett till Majblomman där man specificerar vad man behöver hjälp med. Det enda som krävs är ett intyg från någon i familjens närhet, till exempel skolsköterska, föreningsledare eller socialsekreterare som kan bekräfta barnets situation.

Det kan röra sig om bidrag till kläder, skor och föreningsverksamhet. Blanketten hittar ni HÄR

Varje vår säljer cirka 80 000 barn majblommor via skolan, klassen eller någon förening. Barnet får behålla tio procent av intäkterna själv, tio procent går till klubben/klassen och åttio procent går till verksamheten lokalt och på riksnivå i arbetet mot barnfattigdom.


You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    fyra × fem =

    %d bloggare gillar detta: