Okategoriserat

Januari – resebranschens mest hektiska månad

Januari – resebranschens mest hektiska månad. Nu i januari har i stort sett alla flygbolag kampanjer med flygpriser som är lägre än på mycket länge. Detta i kombination med årets mest bokningsfrekventa dagar gör att om man inte redan bokat årets resor bör man vara snabb – under samma period 2017 tog många av solresorna slut.

Januari – resebranschens mest hektiska månad

Knappt har klockorna ringt in det nya året innan resebranchens mest hektiska bokningsmånad är i gång. Just nu finns det många fördelaktiga kampanjer med bland andra SAS, Norwegian, Turkish Airlines, Finnair, Qantas, Qatar & Singapore Airlines. Förutom ett lågt pris har de flesta lång reseperiod vilket innebär att man redan nu kan säkra såväl vårens och höstens weekendresor som sommarens, höstens och vinterns minibreaks. Men skynda att fynda, de billigaste platserna brukar gå åt som smör i solsken.

Januari – resebranschens mest hektiska månad

Under julledigheten passar många svenskar på att planera inför nästa års semestrar tillsammans med nära och kära. I januari är man redo att boka och det är också en stor anledning till att kampanjerna ligger under den här perioden. Ett hett tips är att passa på att göra den där drömresan till USA i år. Biljetterna dit är nu billigare än de någonsin varit.  Eller Uppfyll drömmen om Maldiverna till lägsta pris. För den som vill uppfylla sina drömmar är ett tips att åka hit i mars eller april när priserna på hotellen sjunker då det är i slutet av säsongen.

Så hittar man de billigaste biljetterna

Mest fördelaktigt när man letar efter de billigaste biljetterna brukar vara att skräddarsy ett eget paket där man inte är så bunden till hela veckor. Att vara flexibel på datum och i vissa fall även resmål brukar också vara fördelaktigt. Se till att dubbelkolla villkor innan bokning.

 

Kampanjerna sträcker sig sällan över jul och nyår då dessa ändå alltid bokas upp, samt att det ligger lite för långt fram i tiden. Vill man säkra en varm jul 2018 gäller det att hänga på låset när platserna släpps. Hos flygbolagen brukar dessa släppas cirka 11 månader i förväg, medan det hos charterbolagen ofta går att hitta något tidigare.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    femton − fyra =

    %d bloggare gillar detta: