Okategoriserat

Jag önskar mig inte snälla barn i julklapp!

Jag är förälder och har 5 fantastiska barn. När tomten knackar på i eftermiddag och frågar efter “snälla barn” kan vi ärligt svara ja! Alla barnen har varit fantastiska (på barns vis) och är väl värda sina julklappar!

Tänk om tomten istället skulle fråga efter “snälla vuxna” jag undrar om gensvaret runt om i landets stugor (ärligt) skulle vara lika stort?

Nej, Jag önskar mig inte snälla barn i julklapp (det har jag redan). Jag önskar mig snälla vuxna! Jag önskar mig lite artighet, respekt och vänlighet när vi ses på stan. Att vi säger ursäkta när vi tränger oss, reser oss upp för gravida och gamla, säger hej när vi ses och låter någon annan gå före ibland. För vi är ju med varandra inte mot varandra. Vi vill ju alla samma sak; hinna hem till familjen, umgås med våra nära och kära, ha fredagsmys med barnen, äta gott med vännerna och hinna fixa inför julen.

Under december månad har jag stött på vuxna människor som trängt sig före och knuffat sig fram, kört på mina barn med kundvagnen, hotat mig i samband med en påbackning  vid parkering, varit allmänt otrevliga och stressade.  

Vad har det tagit åt oss vuxna människor? Varför är vi så otrevliga och oförskämda mot varandra?

Vi tycker alla att det är stressigt och känner alla att det är svårt att hinna med och ha råd och orka.Så just därför kan vi väl börja med att behandla varandra vänligt och med respekt när vi möts.

För jultiden kan vara en härlig tid. Man ser fram emot, väntar och längtar efter allt det mysiga som hör julen till. Som att umgås med nära och kära, äta god mat, festa med kollegerna på julfest, få se barnaögon lysa av förväntan och glädje. Det är tända ljus under mörka morgnar, goda dofter och så är det ju roligt att ge.

Jag nöjer mig med lite och är inte svår att göra glad. Jag önskar mig helt enkelt lite fler snälla vuxna. Originellt är det inte. Men det behövs.

God Jul!
   

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    fem − ett =

    %d bloggare gillar detta: