Okategoriserat

IDUN Minerals – lite renare helt enkelt.

IDUN Minerals är ett svenskt skönhetsmärke där produkterna är baserat på mineraler. Produkterna innehåller endast ingredienser som skyddar och vårdar huden, varför produkterna passar även den mest känsliga. 

I serien ingår produkter för ansikte, ögon och läppar samt naglar. I sortimentet finns även tillhörande borstar och en effektiv borstrengöring. Är ni sugna på att prova detta mineralsmink? Passa på nu då Kronas apotek kör en kampanj där man vid köp av 2 produkter från IDUN får ett mineral rouge på köpet värt 139kr.

Kampanjen hittar ni HÄR

IDUN Minerals är apoteksexklusivt i Sverige.Med få och enbart nödvändiga ingredienser som har en bevisad effekt, särskiljer de sig från andra skönhetsmärken genom att avstå från ingredienser som kan orsaka oönskade åkommor. Här nedan går jag igenom innehåll som finns i deras  mineralsmink och vilka ingredienser ni  inte hittar i deras smink.

IDUN Minerals - Äpple logotyp

 


Information om förekommande ingredienser i IDUNs produkter

Zink
Zinkoxid verkar lugnande mot irriterad hy, såsom rosacea eller acne. Reflekterar UVA- och UVB-strålning och ger solskydd (SPF) i våra produkter.

Titan
Titandioxid är ett vitt mineralpulver som ger solskydd (SPF) och är pigmentgivande.

Mica
Mica är en mineral som används för att ge en jämn och lystergivande hy.

Lingonfröolja
Lingonfröolja återfuktar, skyddar och ger en naturlig lyster.

Hjortronolja
Hjortronolja vårdar och är mjukgörande.

Vitamin E
Vitamin E (även kallat tokoferol) är en antioxidant som har en skyddande effekt från fria radikaler.

Kaolin
Kaolin är ett lermineral som absorberar fett och har en mattifierande effekt.

Järn
Järnoxid finns i gula, röda och svarta pigment som blandas i olika koncentrationer för att ge olika nyanser på produkter.

Taklon
Taklon är av finaste syntet vars fördelar är att det är både bionedbrytbart och allergivänligt. Det är även ett djurvänligt och veganskt alternativ istället för en djurhårsborste.

Äppelfröolja
Äppelfröolja vårdar och är mjukgörande.

 

Detta finner du  INTE i  IDUNS produkter

Nickel
Nickel är allergiframkallande om man, under en längre tid, utsätts för nickel och kan hålla i sig livet ut. Nickelallergi gör att man får utslag eller eksem och den vanligaste sminkprodukten som innehåller mest nickel är mascara.

Krom
Även krom gör att man får utslag eller drabbas av eksem.

Talk
Talk används i smink för att absorbera olja och fukt. Men talk har även en effekt av att lägga sig i fina linjer och skapa en illusion av större rynkor.

Cykliska silikoner
Cykliska silikoner finns ofta i smink och hud- och hårvårdsprodukter. Det finns en misstanke om att för höga halter av cykliska silikoner kan påverka lever och andningsorgan negativt.

Parfym
Parfym i smink är enbart till för att produkterna ska få en specifik doft, däremot innehåller majoriteten parfymer allergiframkallande ämnen som kan leda till allergiska eksem. Dessutom kan parfym förvärra astma.

Vismut (Bismuth)
Vismut är ett pigment som ger en skimrande och glansig effekt på huden, däremot kan det framkalla klåda på huden hos känsliga personer när huden utsätts för värme, såsom vid träning och mycket sol.

Parabener
Parabener är ett mycket omdiskuterat konserveringsämne som dödar tillväxten av bakterier. Däremot visar studier att det kan bidra till hormonstörande effekter.

PHMB
Misstänkt cancerframkallande konserveringsmedel.

PFAS
Högflourerade ämnen, PFAS, är svåra för naturen att bryta ned. Dessutom har PFAS negativa effekter på reproduktion, immunsystem, lever samt misstänks vara cancerframkallande.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    fyra + tio =

    %d bloggare gillar detta: