Okategoriserat

Idag firar vi 11 årig bröllopsdag!

Idag firar vi 11 årig bröllopsdag! 11 fantastiska och innehållsrika år! Under dessa 11 år har vi utökat vår familj med 5 barn, 1 hund och ett antal katter. Vi har skapat oss ett fint hem och en tillvaro som vi trivs med. I helgen ska vi fira detta med en minisemester till Tällberg i Dalarna. Vi ska bo fint, äta gott och ta långa promenader. Barnen och hunden får ett roligt dygn hos mormor och morfar. De två sist nämnda får ett roligt men kanske något ansträngande dygn…

Idag firar vi 11 årig bröllopsdag! När vi gifte oss hade vi en relativt tight budget. Det kan tyckas vara en omöjlighet att hålla ett stort bröllop med många gäster till en minimal kostnad, men det är möjligt att genomföra. Vi hade ca. 100 gäster på vårt bröllop och vårt Bröllopet blev ett fantastiskt minne för livet istället för en ångestframkallande påminnelse om skuldbördan den efterlämnade. En rolig parantes är att forskning visar att stora billiga bröllop ofta resulterar i att ge långvariga äktenskap…det låter ju bra!

Högbo Kyrka 27/1 2007

Nedan kommer en liten guide med  några enkla knep på hur ni kan spara in  pengar på bröllopet. Men vill man ha ett bröllop med fest och många vänner omkring sig utan att bli ruinerad…gäller att börja planera i tid. Planering är a och o för att komma billigare undan, då har ni nämligen möjlighet att utnyttja olika erbjudanden, rabatter, samt boka de billigaste alternativen, som annars snabbt blir fullbokade!

Så blir ditt bröllop billigare att genomföra

Gör en budget innan ni börjar er planering. Se alltid till att ha koll på bröllopsbudgeten. Köp aldrig något utan att först kontrollera om budgeten tillåter det. Jämför priser på nätet innan ni bestämmer er för leverantörer och begär in offerter för att finna billigare alternativ. Gör en uppskattning av totalkostnaderna och lägg till en marginal, annars är det lätt att underskatta de faktiska utgifterna för bröllopet, och riskerar att hamna i en situation där ni tappar kontrollen.

Idag firar vi 11 årig bröllopsdag!

Häst och släde utanför kyrkan

Vigseln:

 • Bjud så många som möjligt till själva vigselakten, men endast de närmaste släktingarna/vännerna till bröllopsmiddagen.
 • Håll bröllopet på landsbygden, även om ni bor i en storstad. Det mesta blir billigare utanför storstäderna. Vi bor i Stockholm men höll vårt bröllop i Sandviken där jag växt upp. Bara genom att flytta bröllopet kapade vi halva kostnaden mot för att arrangera det i Stockholm…

Bröllopsfesten:

 • Erbjud bar till självkostnadspris istället för fri bar. Vi bjöd på mat till middagen och ordnade en själkostnadsbar till resten av kvällen. 
 • Spela in festmusiken själva och gör er egen spellista med hjälp av t.ex. Spotify.
 • Bröllopsfotografering – be en amatörfotograf att ta bilder eller anlita t.ex. en student inom fotografi som tar mindre betalt.
 • Enkel servering eller buffé- försök hitta personer bland bekanta som kan passa upp vid borden.
 • Istället för att köpa bröllopspresent kan gästerna bidra till bröllopet/bröllopsresan. Låt gästerna i så fall anonymt sätta in pengar på ett särskilt konto. Anonymiteten gör att ingen behöver känna press att sätta in en viss summa. 
 • Köp en begagnad bröllopsklänning. Utbudet är ofta stort. Dem flesta är i mycket bra skick och har endast använts en gång. Läs gärna mitt tidigare inlägg om bröllopsbruket HÄR . Alternativt Hyr kläder.
 • Bröllopsringar – Smält ner gamla guldsmycken och gör ringar av dem eller gör om ett smycke ni ärvt. Historia i ringen skapar bara ännu mer magi.
 • Kolla med frisörsalongerna om de har någon elev som kan göra brudens håruppsättning.
  • Vår bröllopstårta bakad av min mammas granne!

Festlokal:

 • Festlokal – fira bröllopet hemma i den egna trädgården eller välj en billig lokal. De flesta lokaler kan göras magiskt fina med små medel. Gör egna dekorationer, tänd mängder med ljus, färska blommor (är det rätt årstid så plocka egna istället för att köpa dyra blomsterarrangemang) och ballonger.

Brudskål!

Tips

När ni påbörjar er bröllopsplanering, starta med visionen om hur ni vill att ert bröllop ska vara. Gör en budget och Håll er till denna. Bestäm er för vad som får kosta mer och vad ni vill spara in på. Tvivlar ni på om det är värt mödan?  Då är det bara att tänka på vad skönt det blir att kunna susa iväg på smekmånad utan tom plånbok!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  fjorton − två =

  %d bloggare gillar detta: