Grön jul 2018 Medveten Konsumtion Okategoriserat

Hållbara julmarknader 1 – 2 december 2018

Hållbara julmarknader skapar julstämning 1 – 2 december 2018. Första advent står för dörren och julstämningen kommer från alla möjliga håll. Och för många det obligatoriska inslaget av besök på en julmarknad. Här kommer tips på några tips på mer hållbara alternativ! Marknaderna nedan ska också vara ett alternativ till den traditionella julhandeln. Ett alternativ som både upplyser, skapar glädje och eftertanke. Vare sig det är kryddor, konst eller barnkläder kan du finna produkter som producerats under goda förhållanden och med respekt för både miljö och  mänskliga rättigheter.
Hållbara julmarknader

Fotograf Erik Westberg

Hållbara marknader 1 – 2 december 2018.

  • Schysst jul. Den här annorlunda julmarknaden på ABF-huset i centrala Stockholm sätter strålkastaren på rättvist tillverkade produkter med syfte att visa att det finns ett långt större utbud av sådana artiklar än bara bananer och kaffe.Här ges en mix av rättvisemärkta och ekologiska produkter (som mat, kryddor, örter och olika julklappar) julstämning och folkbildning.Arrangör (för fjärde året i rad) är Svalorna, en del av den politiskt och religiöst obundna internationella solidaritetsrörelsen Emmaus. Svalornas hjälparbete är i dag fokuserat på Bolivia, Nicaragua och Peru.

Öppet: 1–2 december.
Hitta dit: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.
Info: schysstjul.se
Entré: Gratis.

 

  •   på Katarina Bangata.  Stora utbudet av ekologiska produkter och vänskaplig atmosfär. Med två unika regler. Den ena regeln innebär att lantbrukaren du handlar av måste ha odlat eller fött upp det som säljs på marknaden. Samma sak gäller huvudingrediensen i förädlad mat, som sylt eller korv. Den andra regeln säger att varorna måste vara närproducerade, vilket innebär att gårdarna måste ligga inom ett avstånd av 250 km från marknaden.

ekologiska julmarknader

Lördagarna 1 dec, 8 dec, 15 dec och 22 dec.
Kl 10-15.

  • Konstfacks julmarknad vid Telefonplan säljer studenter från skolans institutioner egna verk. Det finns också ett kafé där du kan köpa fika som lussebullar, samt en workshop där barn och vuxna kan göra egen konst och julpynt. Konstfack är Sveriges största konst- och designhögskola grundad redan 1844.

Öppet: 1–2 december.
Hitta dit: LM Ericssons väg 14, Stockholm
Info: konstfack.se
Entré: 10 kronor

 

 

.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    9 + 10 =

    %d bloggare gillar detta: