Okategoriserat

Gratis sommaraktiviteter 2018 – Övernattningsstuga

Gratis sommaraktiviteter 2018 – Övernattningsstuga. En resa behöver inte vara lång för att vara en speciell upplevelse, ja, rentav ett litet äventyr. Det väsentliga, tänker jag, är att förflytta sig till en plats som inte är hemma, och med öppet sinne utforska och ta in det som finns runtom en. Då kan även en kort färd, geografiskt sett, efterlämna känslan av att ens värld vidgats lite. Inte heller behöver resan kosta så mycket. Tack vare de övernattningsstugor som finns runtom i landet, gratis att använda för alla som önskar, är det möjligt att göra en upptäcktsfärd utan vare sig dyr utrustning eller boendekostnader.Ofta behövs inte ens bil för att ta sig till stugorna, utan det går att ta kollektivtrafiken till en hållplats i närheten och gå därifrån. Sovsäck, liggunderlag och lite mat är oftast allt du behöver ta med – krångligare än så är det inte.

Väck upptäckarlusten

För att göra det hela ännu enklare har Kjell Vowles i boken Stuglandet samlat över 200 övernattningsstugor tillsammans med praktisk information om hur du tar dig dit, tillgång till vatten och ved, antal sovplatser och annat bra att veta.

Förutom den praktiska informationen innehåller boken även fina bilder tagna av Moa Karlberg och reportage som väcker ens nyfikenhet och upptäckarlust. Tänk att det finns så många intressanta platser i ens närhet att upptäcka!

En guidebok till en klimatsmart och billig turism!

Vad väntar ni på  – Vem som helst kan övernatta i Sveriges fantastiska natur. Runt om i Sverige står öppna stugor, där vem som helst kan rulla ut sovsäcken. Det kan vara gamla flottarkojor eller nybyggda timrade stugor. Den gemensamma nämnaren är att alla är gratis och inte kan bokas i förväg. Stugorna ger alla som vill en chans att komma nära naturen, utan att punga ut med tusenlappar på utrustning eller boende. Ofta räcker det med en regnjacka, en lokalbussbiljett, en sovsäck och en matlåda för att få tillgång till en mysig, vedeldad stuga långt från stadens stress.

Investera i denna fantastiska guidebok så har ni många härliga sommardagar att se fram emot. Bli inspirerad i text och bild till en klimatsmart och billig turism. Alla ska kunna uppleva vad de läser om, oavsett inkomst. Ofta går det att ta sig till stugorna med buss kombinerat med en kortare promenad eller ett par timmars vandring, i andra fall krävs bil. Alla stugor är olika. De förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller hembygdsföreningar. Boken finns att köpa hos Adlibris för 185kr HÄR

Prova beställa från plusbok

Prova med fördel att beställa från Plusbok. genom att nyttja deras gratis vecka!  Läs mitt tidigare inlägg HÄR. Hos plusbok kostar Stuglandet 144kr.

 1. Teckna ett  Plusmedlemskap  på Plusbok.se. Ni får en vecka gratis medlemskap HÄR. Under den veckan kan ni beställa två böcker till deras billiga medlemspris.
 2. Beställ 2 böcker
 3. Portot kostar 19kr.
 4.  Ni kan säga upp ert medlemskap tidigast 48 timmar efter att du har registrerat medlemskapet. Lägg in ett larm i mobilen! Ni kan säga upp ert medlemskap fram till 8 timmar innan den aktuella perioden förlängs. Då avslutas medlemskapet direkt efter gratisveckan – annars förlängs medlemskapet med en ny period. Jag bestämde mig för att vara medlem en månad till efter gratismedlemskapet och ladda upp med massor av böcker.
 5.  Uppsägning av medlemskapet görs under fliken ”Mitt Medlemskap” som du har tillgång till överst på plusbok.se, när du har loggat in. Uppsägningen av medlemskapet påverkar inte den tid du redan har betalat för, men avregistreras det under den första kostnadsfria perioden så upphör det omedelbart.
 6. Ni kan bara utnyttja gratis-perioden en gång och gratisperioden kan endast användas en gång per hushåll. Vid återaktivering betalar du därför det löpande medlemsbeloppet.  Uppsägning av medlemskapet görs under fliken ”Mitt Medlemskap” som du har tillgång till överst på plusbok.se, när du har loggat in. Uppsägningen av medlemskapet påverkar inte den tid du redan har betalat för, men avregistreras det under den första kostnadsfria perioden så upphör det omedelbart.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  två × två =

  %d bloggare gillar detta: