Okategoriserat

Bokrea 2019 – hållbara boktips

Bokrean 2019 startar idag den 26 februari. Ett årligt återkommande fenomen i bokbranschen, men också en höjdpunkt på året för alla bokälskare. I praktiken innebär det att boken under en veckas tid hamnar i fokus, vilket annars kan vara en utmaning i mediebruset. Och det är alltid roligt och positivt när läsningen får ta plats!

Hållbara boktips

Låt dig inspireras av mina bästa boktips från bokrean. Bokrean pågår t.o.m. 28 mars 2019. Först ut i en serie av fem inlägg är Stuglandet: en guide till fria övernattningar. Denna bok finns med hos Adlibris bokrea


Stuglandet : en guide till fria övernattningar

En resa behöver inte vara lång för att vara en speciell upplevelse. Det väsentliga, tänker jag, är att förflytta sig till en plats som inte är hemma, och med öppet sinne utforska och ta in det som finns runtom en. Då kan även en kort färd, geografiskt sett, efterlämna känslan av att ens värld vidgats lite. Inte heller behöver resan kosta så mycket. Tack vare de övernattningsstugor som finns runtom i landet, gratis att använda för alla som önskar, är det möjligt att göra en upptäcktsfärd utan vare sig dyr utrustning eller boendekostnader.

framkalla bilder

För att göra det hela ännu enklare har Kjell Vowles i boken Stuglandet samlat över 200 övernattningsstugor tillsammans med praktisk information om hur du tar dig dit, tillgång till vatten och ved, antal sovplatser och annat bra att veta.

Väck upptäckarlusten

Ofta behövs inte ens bil för att ta sig till stugorna, utan det går att ta kollektivtrafiken till en hållplats i närheten och gå därifrån. Sovsäck, liggunderlag och lite mat är oftast allt du behöver ta med – krångligare än så är det inte.

Förutom den praktiska informationen innehåller boken även fina bilder tagna av Moa Karlberg och reportage som väcker ens nyfikenhet och upptäckarlust. Tänk att det finns så många intressanta platser i ens närhet att upptäcka!

En guidebok till en klimatsmart och billig turism!

Vad väntar ni på  – Vem som helst kan övernatta i Sveriges fantastiska natur. Runt om i Sverige står öppna stugor, där vem som helst kan rulla ut sovsäcken. Det kan vara gamla flottarkojor eller nybyggda timrade stugor. Den gemensamma nämnaren är att alla är gratis och inte kan bokas i förväg.

Stugorna ger alla som vill en chans att komma nära naturen, utan att punga ut med tusenlappar på utrustning eller boende. Ofta räcker det med en regnjacka, en lokalbussbiljett, en sovsäck och en matlåda för att få tillgång till en mysig, vedeldad stuga långt från stadens stress.

Investera i denna fantastiska guidebok så har ni många härliga sommardagar att se fram emot. Bli inspirerad i text och bild till en klimatsmart och billig turism. Alla ska kunna uppleva vad de läser om, oavsett inkomst. Ofta går det att ta sig till stugorna med buss kombinerat med en kortare promenad eller ett par timmars vandring, i andra fall krävs bil. Alla stugor är olika. De förvaltas av länsstyrelser, kommuner eller hembygdsföreningar. Boken finns att köpa hos Adlibris för 179kr HÄR


You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    4 × ett =

    %d bloggare gillar detta: