Okategoriserat

Barbiedockors värde

På lördag den 9 mars fyller Barbiedockan 60 år. Som samlarobjekt har den ökat i popularitet de senaste åren. Barbieprylar för flera miljoner som säljs varje år på Tradera.

Foto: Bukowski

Den dyraste Barbiedockan som hittills sålts på Tradera gick för 22 141 kronor och det var en riktig raritet – en Bild Lili-docka i originalskick. . Bild Lilli tillverkades enbart i cirka 130 000 exemplar mellan åren 1955 och 1964.

Dockor från 1950-och 60 talet

Barbiedockor från 1950- och 60-talet i gott skick är värda mycket idag, det kan vara väl värt att kika igenom var man har hemma-Det som höjer värdet är oöppnade originalförpackningar eller oanvända, orörda exemplar.

Bildkälla: Myrorna


Autencitet är väldigt viktigt

Tänk på att Även om en Barbiedocka från 60-talet har en sliten kjol så ska man inte laga den eller byta ut den. Då tappar den i värde. Likadant ska man inte bättra på färgen på en gammal docka som bleknat. Autencitet är väldigt viktigt. Om det finns originalkvitton är det också ett stort plus.

Även Barbies kläder kan ge bra betalt.

Särskilt Barbies kläder som flygvärdinna verkar åtråvärda, då 4 av 10 av de dyraste plaggen som sålts på Tradera är just flygvärdinnedräkter.

Bildkälla: Myrorna
Bildkälla: Myrorna

Andra samlarobjekt

Jag har tidigare skrivit om muminmuggar och dess ökade popularitet i samlarkretsar. Läs artikeln om muminmuggar och dess värde

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    8 − 2 =

    %d bloggare gillar detta: