Okategoriserat

Att våga satsa, falla och glöda igen!

Alla som känner mig vet att jag egentligen bara har 2 växlar. Det är full gas eller parkering … Drivet, envisheten och beslutsamheten har naturligtvis sina motpoler i besvikelser, motgångar och lärdomar. Men jag har aldrig varit rädd för att satsa på något jag brinner för.

Några exempel ur mitt liv

Jag ska ge några exempel på vad jag menar.

  • Jag får för mig att jag ska åka vasaloppet. Jag harvar mig runt på 11 timmar. Det här kan jag göra bättre är det första jag tänker på när jag passerar mållinjen. Några år senare åker jag samma lopp på drygt 5 timmar…
  • Jag bestämmer mig att jag ska bli brandman (detta var innan kvoteringens tid). Jag misslyckas på intagningstesten. Jag bestämmer mig för att detta ska jag klara detta och lägger upp en plan. 1 år blir jag antagen som heltidsbrandman(kvinna) som första kvinna vid Uppsala brandförsvar (2003). Det var 600 sökanden och 10 antogs.
  • Jag bestämmer mig för att trotsa systemet och bli hemmamamma för min 5 barn. Skippa förskola och njuta av deras uppväxt och utveckling helt själv. Många var de som tyckte det var idiotiskt. Men jag körde mitt race och det har resulterat i 5 fantastiskt trygga barn och denna blogg och en webbutik som sidoinkomst.

Jag kan fortsätta listan men det är ointressant. Det jag vill säga är att ni inte ska begränsa er. Våga satsa ni har allt att vinna. Ibland faller man – men då reser man sig igen…och försöker igen. Det som kan verka omöjligt behöver inte alls vara det!

Fotografering – min nya projekt

För 1½ år sedan köpte jag en systemkamera för att kunna fota fina bilder till bloggen. Jag fick hem den. Tittade på den. Vred på den. Det var så mycket knappar och inställningar att jag blev alldeles snurrig. Vad skulle jag göra med den där saken?

Jag börjar läsa böcker och gå kurser. Det börjar klarna. Det blir roligt. Efter ett halvår säljer jag min kamera och investerar i en ännu mer komplicerad systemkamera…och jag får börja om igen.

När en bloggande 5-barnsmamma sitter hemma och tittar på sina bilder är det helt omöjligt att avgöra kvalitén på dem. Är det en bra eller dålig bild? Att se en bild i bloggflödet eller skrolla förbi ett inlägg på Instagram är en sak. Men när en känd fotograf ska bedöma bilderna – vad händer då?

Min första fototävling

Det fick jag veta igår. Jag har nämligen gått med i en fotoklubb och deltagit i min första fototävling. Jag trodde jag skulle ramla av stolen när jag insåg att jag av mina sex inlämnade bilder blivit tilldelad ett hedersomnämnande, en femte placering och en andra placering i digitalfotoklassen och en femte placering i printklassen(utskrivna bilder).

Nedan kan ni se bilderna:

Jag är så nöjd! Men vet ni vad tävlingsmänniskan där inne i mig viskar – …nästa gång ska du vinna! Men den här gången svarar jag emot. Det behöver jag inte alls…jag är bra som jag är. Men det tog mig 40 år att komma till den insikten!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    17 − ett =

    %d bloggare gillar detta: