Okategoriserat

Alla kan låna och allt är gratis!

Alla kan låna och allt är gratis! Känner ni till Fritidsbanken? Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Många blir förvånade när de besöker en Fritidsbank, både över mängden utrustning och vilken hög kvalitet den håller. De strävarverkligen efter att hålla utrustningen i topptrim och många Fritidsbanker har exempelvis en egen skridskoslip.

Alla kan låna och allt är gratis!

Fritidsbanken är för all . Där finns utrustning för ung som gammal och man kan låna grejer till en skön dag på stranden, en övernattning i skogen eller en familjedag på sportlovet. Vi är så vana idag att äga saker och köpa det vi behöver. Även om man känner till Fritidsbanken kanske man glömmer bort att man kan låna när man väl behöver något. Därför behöver hjälp av dig som läser det här. Hjälp oss att tipsa och påminn om Fritidsbanken i olika sammanhang; i sociala medier och runt fikabordet.

Alla kan låna och allt är gratis!

 

Fritidsbanken har tre grundprinciper:

• Alla får låna
• Allt är gratis
• Fokus på miljö

Det ska inte kosta pengar att låna, de har ingen deponeringsavgift och heller ingen förseningsavgift. Går något sönder syns det att man har haft kul! Inga böter eller ersättningskrav med andra ord.De flesta artiklarna är skänkta. Barn växer ur sin utrustning och de vuxna tröttnar och människor blir väldigt glada när de kan skänka sakerna vidare. Det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok.

Mellan vecka 7 och 11 är det sportlov på olika håll i landet. Först ut är Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och Ydre kommun.

Sportlovet är den vecka på året då det lånas ut mest utrustning på Fritidsbanken. Öppettiderna kan variera och flera av Fritidsbankerna har utökade öppettider under sportlovsveckan. Gå gärna in här för att se när din Fritidsbank har öppet.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    10 + 19 =

    %d bloggare gillar detta: