Okategoriserat

3 knep för att köpa billigare medicin

Innehåller annonslänkar för Meds och Kronans Apotek

3 knep för att köpa billigare medicin. Vår familj med 2 vuxna, 5 barn, 3 katter och en hund förbrukar under året en hel del receptfri medicin. Jag måste erkänna att jag är storförbrukaren i familjen. Det beror framförallt på mitt envisa nässpraysberoende som jag inte blir av med…Jag har haft det sedan 2007 då jag var gravid med mitt första barn – sedan har det fortsatt. Otaliga misslyckade försök att sluta…jag lägger i snitt 30kr per vecka på nässpray. Under dessa 11 år blir det en nätt summa av 17160kr…Det är faktiskt inte klokt! Det är som att röka…och jag läste någonstans att det är lika svårt att bli av med nässpraysberoende som det är  att sluta röka! Phu…

Men var hittar vi då den billigaste medicinen?

Jag har upptäckt att kostnaden för receptfria läkemedel och vissa receptbelagda mediciner varierar mycket. Vanliga allergimediciner eller värktabletter kan kosta nästan dubbelt så mycket om du väljer “fel” apotek. Framförallt är “fel apotek” ett fysiskt apotek – det är mycket billigare online hos samtliga apotek. Jag vet att många fortfarande tror att det är samma pris på alla apotek. Men skillnaderna kan vara stora! Sedan apoteksmonopolet togs bort har förutsättningarna på apoteksmarknaden förändrats dramatiskt. Apoteken får sätta vilka priser de vill på receptfria läkemedel.

3 knep för att köpa billigare medicin

 1. Störst besparing gör ni genom att handla på rena nätapotek. Jag rekommenderar Meds  och Kronans Apotek . Hos Meds får ni just nu 22% på alla läkemedel. Sista dagen idag! Rabattkoden ni ska ange i kassan är BAAM223 knep för att köpa billigare medicin
 2.  Det kan vara bra att veta vilken verksam substans er medicin innehåller. Ofta kan ni spara pengar på att köpa en kopia med samma substans i stället för originalvarumärket. Till exempel så  innehåller Alvedon den verksamma substansen paracetamol. Alternativen Pamol eller paracetamol Apofri kan kosta mindre. Se exempel nedan från Meds hemsida.
 3. Följ min blogg så uppdaterar jag er med rabattkoder på de olika apoteken.

Detta är apotekens onlinepriser. I butik kan de kostar det betydligt mer! Detta är tre slumpmässigt utvalda produkter som valts för att illustrera prisskillnaden.

 • Apotek Hjärtat:  32kr
 • Kronans Apotek: 32kr
 • Apoteket: 32kr
 • Meds: 29kr Billigast!

 • Apotek Hjärtat: 20kr
 • Kronans Apotek: 20kr
 • Apoteket: 32,50kr Dyrast
 • Meds: 19kr Billigast!

 • Apotek Hjärtat: 189kr Dyrast
 • Kronans Apotek: 179kr
 • Apoteket: 179kr
 • Meds: 179kr 

Sammanfattningsvis så kan jag efter lite klickande konstatera att Meds ligger någon krona billigare på nästan alla produkter. Kombinerar ni detta med rabattkoden BAAM22 så har ni förmodligen beställt den billigaste receptfria medicinen. Läs min tidigare recension av Meds HÄR

Fler fördelar med att beställa online:

Vad det än är vi behöver så finns det flera fördelar med att kunna sitta hemma i soffan i lugn och ro och beställa medicin och tillbehör online. Oavsett om du behöver hjälp med akne, sår, blodtrycket, munsår eller allergi är det kanske enklare att sitta hemma och söka information för att därefter beställa medicinen  när det passar dig. Det kan också kännas lite pinsamt att stå på ett apotek och prata om diarré, svettningar, skabb, graviditetstester, för tidig utlösning, spermaprover eller glidmedel. Även om allting med kroppen är helt naturligt finns det en del information som vi helst inte delar med andra.

Viktigt att veta vid beställning

När du köper produkter på ditt onlineapotek har du 14 dagars returrätt om varan är oanvänd, precis som i alla andra webbutiker. Det finns dock ett viktigt undantag! Du har inte någon returrätt när du köper läkemedel online. Det beror på att apotek inte får vidaresälja receptfria läkemedel som returnerats av en kund eftersom apoteken inte längre kan garantera produktens korrekta hantering och förvaring.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  fyra × tre =

  %d bloggare gillar detta: