Medveten Konsumtion Miljö och hållbarhet

Rekord för e-handeln under Black Friday

E-handeln under Black Friday fortsätte att öka och slog rekord för fjärde året i rad. Det nya rekordet − en ökning på tio procent i antal köp!

Det är DIBS, ledande inom betalningar på nätet, som , undersökt svenskarnas shoppande på Black Friday.  Dels genom DIBS egen data* baserat på transaktioner hos svenska webbutiker samt genom marknadsundersökningar av företaget  Yougov. Är ni intresserade av att vara med i Yougoves panel och tjäna pengar till presentkort kan ni läsa min tidigare artikel Yougove-en-guidedär finns nformation om den panelen.

*DIBS data är baserad på faktiska transaktioner dvs köp och omsättning hos tusentals svenska webbutiker som är anslutna till DIBS. Man använder ett bra och representativt urval för att kunna jämföra mot föregående år. DIBS har totalt sett överlägset flest transaktioner i både Sverige och Norden

När Black Friday tjuvstartade torsdag kväll så minskade handeln jämfört med i fjol men ökade sedan kraftigt under natten och morgontimmarna. Därefter planade handeln ut och det slutgiltiga facit för hela dygnet inklusive tjuvstarten blev alltså en ökning på tio procent i antal köp. I veckan kommer moderbolaget Nets med siffror för hur handeln på Black Friday i fysiska butiker gick. Det ska bli intressant att ta del av.

Trenden oroar mig – varför stannar inte fler upp och tänker till? I jakten på julklappar och prylar är det lätt att glömma att alla produkter som vi köper lämnar ett avtryck på vår planet. Den finaste och mest värdefulla julklappen till våra barn borde väl vara att de har en planet att bo på även i vuxen ålder?

E-kompassens tidigare inlägg

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    7 − 2 =

    %d bloggare gillar detta: