Miljö och hållbarhet

Karma – miljövänligt och billigt

Äta bra mat till ett lägre pris och rädda miljön på kuppen – låter det för bra för att vara sant? Det kanske inte riktigt är så enkelt, men jag gillar verkligen när det kommer nytänkande kring det globala problemet matsvinn.

Dagens matsvinn och överkonsumtion står för en betydande del av vår miljöpåverkan. Genom att rädda mat hjälper du till att bekämpa matsvinnet och att skapa ett mer hållbart samhälle! Karma är en mobilapplikation med syftet att restauranger som ansluter sig till systemet, lägger upp sin överskottsmat till försäljning via appen. Maten säljs sedan som take-away till ett lägre pris.

Få 25kr att handla mat för – Hur går det till?

 1. Ladda ner Karma-appen till din telefon.
 2. Acceptera platstjänster så kommer ni med hjälp av GPS få reda på vilka restauranger som finns nära er.Sökresultaten listas i avståndsordning så att du ser vilket ställe som är närmst att gå till!
 3. Lägg in koden SEMLA19 under krediter – så kommer 25kr att laddas på ert konto. Dessa 25kr finns där till och med den 15 mars.
 4. Maten köps direkt i appen, varpå du får ett kvitto. Kvittot sparas automatiskt under “Köphistorik” i appen.
 5. Hämta ut ditt köp på restaurangen innan angiven tid och visa upp kvittot i din telefon för att få din mat.

Både Karma och deras anslutna restauranger är måna om att leverera samma matkvalitet till dig som du kan förvänta dig i andra fall när du köper mat från samma ställen. Då maten som säljs genom Karma är överskottsmat, innebär det ibland att den kanske inte håller samma visuella standard som man kan förvänta sig – men den smakar fortfarande lika bra!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  18 − 7 =

  %d bloggare gillar detta: