Guider Medveten Konsumtion Miljö och hållbarhet

Guide till en Klimatsmart skolstart

Nu är de flesta tillbaka efter semestern. Barnen ska börja i skolan igen och känslan av nystart infinner sig. För att bespara plånboken, och inte minst miljön guidar E-kompassen er till mer klimatsmart skolstart.

Klimatsmart skolstart miljö

5 steg till en mer klimatsmart skolstart

 • Gör en lista på vad som behövs.
 • Leta efter det som finns på listan på second hand först. Det är ganska enkelt att hitta barnkläder av hög kvalitet och uppskattade märken second hand.
 • Även Miniräknare, pennfodral, pärmar och oanvända anteckningsböcker går att hitta begagnat. De återfinns oftast på Secondhand butikernas bokavdelningar. En enkel och rolig grej att göra är att klä om en äldre pärm eller anteckningsbok i tyg eller papper. Läs mer om det HÄR
 • Pimpa en begagnad ryggsäck eller ett pennfodral med begagnade nyckelringar eller bijouterier. Varför inte hoppa på senaste trenden och brodera på ryggsäck, keps, jeans eller skjorta?
Pimpa begagnade kläder

Ett personligt sätt att sticka ut med något fint! På secondhand avdelningarna hittar du garner och HÄR hittar du inspiration

 • Åk kollektivt eller dela på körningar till skola och aktiviteter så sparar ni både pengar och minskar miljöovänliga utsläpp!
Skolbuss samåkning miljövänlig transport

Ansträngd ekonomi – hjälp finns

Det kan vara många saker som behövas vid skolstart, och för en del med väldigt ansträngd ekonomi kan det bli övermäktigt. Frälsningsarmén hjälper många familjer som har det extra svårt vid skolstarten. Det kan vara allt från ett presentkort i matbutik till rekvisitioner på Myrorna. Läs mer här. Eller kontakta närmaste kår för mer information.

Tack för att du gör skillnad!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Warandmedia.Org
  16 augusti, 2019 at 8:18 e m

  I could not refrain from commenting. Well written!

Leave a Reply

nitton − 13 =

%d bloggare gillar detta: