E-kompassens klimatutmaning

Klimatutmaningen v.35. Ta dig klimatsmart till jobbet – eller inte alls

Dags för den första klimatutmaningen. Tanken är att ni under veckan försöker lösa uppgiften och samtidigt delar med er av era erfarenheter i kommentarsfälten. Peppa varandra!

Varje vecka presenteras en ny utmaning. Läs mer HÄR .Alla som under utmaningarnas gång delar med sig av sina framsteg och svårigheter i kommentarsfältet är automatiskt med i utlottningen av månadens klimatutmaningspris.

E-kompassens Klimatutmaning
Fotograf: Lotten Kolb

Både klimatet och din kropp älskar när du lämnar bilen hemma och svingar dig upp på cykeln istället. Har du för långt eller dåliga duschmöjligheter på jobbet är kanske elcykel något för dig? Låt motorn jobba i uppförsbackarna och hoja till jobbet i dina vanliga kläder.

Tåg, buss eller promenad är förstås också toppenalternativ. Är du tvungen att ta bilen är räddningsplankan samåkning, bilpool och miljöbil.

Jobba hemma – kolla arbetsplatsens miljöpolicy

Att inte ta sig till jobbet alls är så klart en riktig höjdare ur klimatsynpunkt. Framsynta och miljömedvetna chefer ser positivt på hemmajobb någon gång emellanåt. Möter du motstånd, kolla om det finns med i arbetsplatsens miljöpolicy. Annars är det läge att ifrågasätta; kom igen, befinner sig din arbetsplats i framkant eller plaskar den i miljömedvetandets bakvatten?

Jobba hemma - kolla arbetsplatsens miljöpolicy
Fotograf: Lotten Kolb

Veckans utmaning – instruktion

Ta er till jobbet mer klimatsmart. Fundera över vilken transportmetod som skulle fungera för just er och testa den.

Nya utmaningar varje vecka hela året. Dela gärna detta inlägg så att fler hänger med – Målet att på ett enkelt och roligt sätt skapa en mer hållbar livsstil.

Fler intressanta artiklar:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    11 − åtta =

    %d bloggare gillar detta: