Miljö och hållbarhet

2019 bjuder redan på nya värmerekord

Den som inte tar klimathotet på allvarbör tänka om…2019 bjuder redan på nya värmerekord! Även om globala temperatur av årets första kvartal att döma inte tycks landa på ett rekord, bara på medaljplats, listar Carbon Briefs kvartalsrapport en handfull andra oroväckande toppnoteringar.

Carbon Briefs  kvartalsrapport visar nya värmerekord
Fotograf: Lotten Kolb

Även om globala temperatur av årets första kvartal att döma inte tycks landa på ett rekord, bara på medaljplats, listar Carbon Briefs kvartalsrapport en handfull andra oroväckande toppnoteringar.

Klimathotet nya värmerekord.
Bildkälla: Norrmejerier

Nya rekord – Carbon Briefs kvartalsrapport:

  • Koncentrationen av metan i atmosfären tycks vara den högsta någonsin.
  • Den antarktiska isens utbredning har aldrig varit så liten som i januari i år.
  • Den globala havstemperaturen av årets första kvartal har aldrig – det vill säga sedan mätningar påbörjades 1940 – varit högre än i början av 2019.

Rekorden vi inte vill ha…

Vi är inte ens halvvägs in i 2019 och det verkar redan, enligt Carbon Briefs rapport, som att innevarande år kommer att bli det tredje eller möjligen andra varmaste år som uppmätts sedan globala temperaturer började diarieföras i mitten av 1800-talet. Det är naturligtvis inte bra…

Siffrorna i kvartalsrapport från Carbon Brief, tar hänsyn till temperaturer till land och till havs, koncentrationen växthusgaser i atmosfären, klimatmodellernas träffsäkerhet samt polarisarnas utbredning.

Andra intressanta artiklar:

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    fem + elva =

    %d bloggare gillar detta: