Medveten Konsumtion

Var med och rädda ekologisk tomatsoppa

20 000 liter ekologisk tomatsoppa riskerade att slängas. Ett samarbete mellan nätbutiken Matsmart och livsmedelsproducenten Unilever räddade soppan bidrog till att och minska matsvinnet.

Matsmart

Knorrs ekologiska tomatsoppa, med bäst före-datumet 30 april 2019, har
enligt branschregler ett för kort slutdatum för att säljas till ”vanliga” butiker. I stället räddas soppan nu via nätbutiken Matsmart. Nu kan konsumenter i hela Sverige handla soppan med 70 procents rabatt. Ni hittar den HÄR.  Priset är 10kr för en liter.

Matsmart räddat mat:

Läs mina tidigare inlägg om hur mat räddas av den innovativa nätbutiken:

Just nu – 75kr rabatt hela helgen

Passa på att ladda upp med ekologisk tomatsoppa. Men glöm inte att kolla in det övriga ekologiska sortimentet. Just nu säljs tex flera olika ekologiska kryddor, pasta, mixer m.m.


Bildkälla: Matsmart

Använd koden HJÄRTAN så får ni 75kr rabatt på köp över 400kr. Gäller till och med den 17 februari. Handlar ni för över 500kr så får ni även fri frakt. Har ni svårt att komma upp i den summan – gå ihop med vänner och bekanta och gör en gemensam beställning.

Fotograf: Lotten Kolb

Matsmart är en nätbutik som säljer felmärkta eller utgående varor till rabatterade priser med hemleverans över hela Sverige. Bland varorna finns mat som i många fall annars hade slängts på grund av exempelvis förpackningsbyten, säsongsvaror samt kort eller utgånget bäst före-datum. Hos Matsmart får maten en andra chans.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    12 − 4 =

    %d bloggare gillar detta: