Medveten Konsumtion

Välj Fairtrade-märkta rosor på Alla Hjärtansdag!

Blommornas dag står för dörren! Men om du som konsument vill köpa Fairtrade märkta snittblommor är det i stort sett begränsat till rosor idag. Det är väldigt få florister som erbjuder Fairtradealternativ på både snittblommor och krukväxter.

Heart shaped bouquet of red roses isolated on white background

I dag kan du hitta Fairtrade-märkta rosor i flera större butikskedjor så som Hemköp, Lidl, Willys, Blomsterlandet, ICA och Coop samt hos en del florister – fråga så kan de ofta beställa hem! Varannan ros som säljs i Sverige är i dag Fairtrade-märkt.

bouquet of blossoming dark red roses in vase isolated on white background

Om ni kan – Välj Kenyanska Fairtrade-märkta rosor

Kenya exporter i dag fler rosor än något annat land i Afrika.En studie från analysföretaget Treeze, visar nämligen att det finns flera gröna fördelar med rosor producerade i Kenya i jämförelse med rosor från Nederländerna.

coffee beans and pink roses

Studien visar att den kenyanska rosproduktionen är grönast: hela produktionen och processen beräknas ge fem gånger mindre koldioxidutsläpp i jämförelse med rosor producerade i Nederländerna, trots sin export. Uppvärmningen av växthus i Nederländerna beräknas alltså vara betydligt mer kostsam för klimatet.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    ett × 3 =

    %d bloggare gillar detta: