Grön jul 2018 Julklappstips Medveten Konsumtion

Skapa egna julkort av årets fotografier

Inlägget innehåller en annonslänk till Smartphoto

Att skapa egna julkort av årets fotografier är enkelt och roligt! Att välja vilken bild ni vill ha till julkortet är faktiskt det svåraste steget i hela skapandet… Om jag får ge ett råd så skulle det vara att satsa på en bild (eller bilder) som speglar er som familj eller de personer som du väljer att ha med på julkortet.  Allt görs på nätet, och du kan till och med skapa julkortet direkt i din mobil. Nedan kan du se E-kompassens  enkla ”steg för steg guide” på hur du gör personliga julkort hos min favorit Smartphoto.

Steg för steg guide – skapa julkort

 • Gå till Smartphoto
 • Välj ut ett eller flera foton  ur er samling
 • Välj vilket format och storlek ni vill ha på ert kort. Här kan ni  även passa på att tänka lite ekonomiskt. Är du en person som älskar att skicka många julkort? Då är det smart att till exempel välja enkla julkort, i antingen stående eller liggande format. Dessa julkort kostar endast 8 kr styck (om du beställer mer än 10 st). Vill du ha ett lite lyxigare julkort så väljer du med fördel vikta kort med både framsida, baksida och ett uppslag. Vill du sticka ut extra mycket i högen av julkort? Då kan du till exempel välja ett kvadratiskt format eller ett i panorama format.smartphoto
 • Är du en person som föredrar det traditionella utseendet på julkorten 2018? Eller gillar du ett mer modernt formspråk? Eller föredrar du julkort i retrostil?  Vad du än gillar så tror jag att du kan hitta en design på smartphoto.se. Här finns det nämligen närmare 100 olika ljuddesigner. Har du svårt att endast välja en bild? Då kan du väldigt enkelt filtrera ut så att det bara visas designs som har fler än en bildzon. Så här kan en sådan design se ut:
 • Dags att skapa en personlig text. Texten du ser när designen visas är bara en exempeltext. När du väl har valt din design så kan du själv välja vad du vill skriva i textfältet. (Det finns dock några få undantag där texten är en del av designen).

Tips! På baksidan av julkortet (vid beställning av enkla julkort) finns det massor av plats för att skriva en personlig hälsning. Du växlar mellan fram och baksida på kortet i redigeringsverktyget. Längst till höger på skärmen hittar du en ikon för framsida och en ikon för baksida. Fyller du inte i en egen text så kommer baksidan att vara utan text.

 

Så lyxar du till årets julkort

Det sista du kan göra är att välja att lyxa till årets julkort ännu lite mer. Detta kan du göra genom att istället för att trycka ditt kort på standardpapper – välja gnistrande papper eller papper med en matt struktur:

 • Dubbelsidigt gnistrande papper av hög kvalitet 300 g
 • Matt strukturerat papper av hög kvalitet 300 g

En annan sak är att välja ett färgat kuvert. Vita kuvert ingår alltid i kortpriset, men sedan kan du enkelt välja färgade kuvert för 2 kr styck. Välj mellan färgerna:

 • Grön
 • Blå
 • Mörkröd
 • Lavendel
 • Ljusbrun
 • Svart

Alla dessa valmöjligheter kommer upp som en fråga när du väl är klar med ditt kort.

Tips: Vill du att ditt julkort ska sticka ut från mängden redan innan mottagaren har öppnat kuvertet? Passa på att göra egna kuvertklistermärken och fäst på kuvertet.

 

Fler fototips hittar ni här:

Julklappstips-inspiration fotoprodukter

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  5 × ett =

  %d bloggare gillar detta: