Årets ekologiska adventskalendrar 2018 Grön jul 2018 Medveten Konsumtion

Kaoka Ekologisk chokladkalender i ny tappning

Den klassiska chokladkalendern i en ny tappning. Som barn tyckte jag att det var toppen att få en adventskalendern med choklad. Varje morgon studsade jag snabbt ur sängen, bara för att få riva upp dagens lucka och äta chokladbiten som gömde sig där bakom… Bara grejen att få äta godis varje dag var en lyx som sällan skulle glömmas!

Nu är jag vuxen och tjusningen att få äta godis varje dag har lagt sig en smula…även om jag fortfarande är svag för sötsaker…Den här adventskalendern från Kaoka är fylld med fyra chokladkakor från KAOKA, en för varje söndag i december. Istället för en lucka varje dag så öppnas en lucka varje advent istället. Jag gillar iden. Njutningen blir större och kanske även förväntan. Att i lugn och ro tillsammans med familjen  öppna luckan till adventsfikat. Broderligt bryta upp den i lagom bitar som var och en kan njuta av.

På framsidan visas svenska kända platser såsom: Högakustenbron, Kebnekaise, Kalmar slott, Uppsala domkyrka, Läppstiftet i Göteborg, Kyrkan i Kiruna, Turning Torso, Visby ringmur, Stadshuset i Stockholm och Globen.

Kalender finns att köpa hos Adlibris – Ni hittar den HÄR

Chokladkakorna har dessa smaker:

  • Mjölkchoklad 36%
  • Mörk choklad 55% apelsin
  • Mörk choklad 75% Sao Tome
  • Mörk choklad 70% havssalt

Innehållsförteckning:

Sao Tome kakaomassa* rörsocker*, kakaosmör*, emulgeringsmedel: solrosLECITIN, vaniljextrakt*. Noir Fleur de Sel. Ekologisk mörk choklad med havssalt – kakao 70% minimum av chokladen. Ingredienser: kakaomassa* (Dominikanska Republiken) rörsocker*, kakaosmör*, saltflingor 0,5%, vaniljextrakt*. Noir orange . Ekologisk mörk choklad med apelsin-kakao 55% minimum av chokladen. Ingredienser: kakaomassa* rörsocker*, kakaosmör*, emulgeringsmedel: solrosLECITIN, naturligt extrakt av apelsin 0,2% . Lait 36% Cacao. Ekologisk mjölkchoklad-kakao 36% minimum av chokladen. Ingredienser: rörsocker*, helMJÖLKspulver* kakaosmör*, kakaomassa*, vaniljextrakt*. Kan innehålla nötter och gluten.

Andra trevliga ekologiska julkalendrar 2018

E-kompassen testar och recenserar en rad ekologiska adventskalendrar. Läs tidigare inlägg i listan nedan. Listan uppdateras eftersom inläggen publiceras.

Ladda hem E-kompassen julbudget

Glöm inte att föra in alla köp och planerade inköp i julbudgeten som ni hittar HÄR. Då kommer ni ha stenkoll på ekonomin fram till jul!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    nio + 6 =

    %d bloggare gillar detta: