Medveten Konsumtion

Kaffe bryggd på kapsel – miljövänligt kaffe!

Kaffe bryggd på kapsel – miljövänligt kaffe! Att kaffekapslar av aluminium är en riktig miljöbov är det få som ifrågasätter. Men visste ni att en kopp kaffe bryggt från Aluminiumkapsel i själva verket är mer miljövänligt än vanligt bryggkaffe…

Kaffe bryggd på kapsel - miljövänligt kaffe!

Gör man en ordentlig livscykelanalys av kaffeproduktionen så är det i själva verket inte relevant att prata om förpackningarna, det är tillverkningen av kaffet som är det viktiga. 

När man producerar kaffe så använder man sig av fossila ämnen.  Därför är det ur miljösynpunkt viktigt att minska användningen av kaffe.

Mängden kaffepulver som krävs för att brygga en kaffekopp skiljer sig markant. Med kapsel så krävs det 3 gram kaffe/kopp.  Men en förpackning vanligt bryggkaffe krävs det cirka 8 gram/kopp. Det är mer än dubbelt så mycket pulver!

Ibland lurar vi oss själva. Folkmyten säger att engångsmaterial och förpackningar, speciellt aluminium, är förkastligt men när man ser på det ur ett livscykelperspektiv. Men i detta fall så är det i själva verket inte relevant att prata om förpackningarna, det är tillverkningen av kaffet som är det viktigaste ur miljösynpunkt. Nu tycker jag inte att man ska köpa de här aluminiumförpackningarna ändå. Idag finns mer miljövänliga och nedbrytbara alternativ.

Att satsa miljökapslar och förslutningar som  är 100 procent nedbrytbara ligger helt rätt i tiden! Nu har ni möjlighet att få 10 kapslar gratis. Testa och se vad ni tycker! Kapslarna och förslutningen är helt nedbrytbara.

Redan efter 62 dagar har 90 % av våra kapseln brutits ned. En aluminiumkapsel skulle behöva ligga i komposten i hela 200 år för att brytas ner på naturlig väg!  

Prova miljövänligt kaffet gratis- Instruktion

  • Beställ 10 gratis kapslar HÄR

  • En bekräftelse kommer att skickas till er mail…sedan är det bara att invänta era kaffekapslar!

Ni kan se bilder från när jag packade upp mina HÄR

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    tolv + fyra =

    %d bloggare gillar detta: