Medveten Konsumtion

Ica testar system för digitala kvitton

Ica ska göra hanteringen av kvitton mer hållbar. Genom digitalisering hoppas man kunna halvera antalet utskrivna kvitton på fem år. Det innebär många ton mindre papper. Matjätten har anslutit sig till Kivras plattform för digitala kvitton.

Att få sitt kvitto digitalt är inte bara ett enkelt sätt att få ordning på sina kvittohögar, det är också en helt klar fördel ur ett miljöperspektiv. Ica räknar med att antalet utskrivna kvitton kommer att halveras under en femårsperiod. Det innebär många ton mindre papper. .

Digitala kvitton testas i utvalda butiker

Funktionen ska till en början testas på ett antal utvalda butiker, men enligt ett pressmeddelande hoppas bolaget att alla kunder med Ica-kort ska kunna få digitala kvitton till 2020.

Positivt med gemensam kvittoplattform

Den nya plattformen som utvecklats är inte heller knuten till Ica utan är en gemensam kvittoplattform för flera olika butiker.

Ica testar digitala kvitton

Idag har många stora företag och butiker egna appar eller hemsidor där kunderna kan logga in och se sina kvitton. Jag kan uppleva detta som osmidigt. Som konsumenter orkar vi inte ha mängder av inlogg och sajter.Jag tror också att kollektivt har vi tappat förtroendet att lämna ut mejladressen till alla som vill ha den.

Läs mer om kvitton i E-kompassens arkiv

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    tjugo + sex =

    %d bloggare gillar detta: