Artiklar Medveten Konsumtion shopping

Har ni någon av dessa i ert badrumsskåp?

Har ni någon av dessa i ert badrumsskåp?

Har ni någon av dessa i ert badrumsskåp?

Ni är inte ensamma…Men faktum är att  just dessa produkter får varningsflagg av norska ska Forbrukerrådet. Deras test av 40 olika deodoranter visar att sju av tio innehåller deodoranter innehåller kemikalier som kan vara hormonstörande eller allergiframkallande! De som ni ser nedan är de som ni tryggt kan inhandla….

Testen visar att:

  • 10 deodoranter får rött ljus på grund av  hormonstörande ämnen. 
  • 18 deodoranter får gult ljus på grund av allergiframkallande ämnen. 
  • 12 deodoranter får grönt ljus och är således utan problematiska ämnen. 

Läs hela resultatet från testet HÄR

 

Välj ett bättre alternativ…

Jag har personligen känt mig obekväm med att jag använder deodoranter som innehåller aluminiumklorid. Jag har funderat på att byta till ett mer hälsosäkert alternativ men jag måste erkänna att av ren lathet så har jag inte gjort det förens nu. När jag gick igenom badrumsskåpet innan jul insåg jag att samtliga deodoranter innehöll aluminium. Aluminiumsalter är även det en omdebatterad ingrediens. Men forskarna vet fortfarande för lite för att kunna avgöra huruvida antiperspiranter med aluminium är helt säkra eller riskabla att använda. Eftersom så många frågetecken kvarstår har EU och SCCS, enligt Apoteket, beslutat att åter granska aluminiumsalter, men när är fortfarande oklart. Så det är upp till var och en att ta ett beslut kring detta. Men framförallt ska ni vara medveten om att det KAN vara en hälsorisk. Många Deo´s innehåller även kvicksilver, krom och bly som inte heller känns som någon höjdare att stryka på under armarna varje dag år ut och år in… Jag  beslutatade mig för byta ut alla mina deodoranter till ett ekologiskt alternativ och mer hälsosäkert alternativ.  Jag har mycket gott att säga om Maria Åkerbergs Salt Deo och kan varmt rekommendera denna. Detta kommer dessutom att bli min och er  billigaste Deo någonsin..den räcker nämligen otroligt länge!

Bildresultat för maria åkerberg saltdeo

Så skippa “skiten” ovan och köp en en Deo med gott samvete och 100% naturliga ingredienser. Saltdeon är effektiv, upp till 24 timmar, helt doftfri och utan alkohol och aluminiumklorid. Den finns att köpa hos Nordic Feel för 99kr. Ni hittar den HÄR. pris!

Saltdeodoranten används så här:

   • Saltdeon blöts med vatten och gnids in under 10 sekunder på nytvättad hud.
   • Skölj av stiftet och låt det torka utan hatt. ( om man sätter på hatten med blöt sten, så kan vattnet samlas längst ner och gröpa ur stenen från fästet) Då den inte innehåller aluminiumklorid slipper du fläckar på kläder, som vissa deo kan ge. Saltdeo fungerar genom att den är bakteriedödande. Den process med bakterier som ger oönskad doft på huden, när man svettas neutraliseras.

Har du använt en antiperspirant som stängt porerna i huden under en lång tid innan, så kan det ta ett litet tag innan saltdeon lyckas neutralisera all doft. Då kroppen släpper ut alla slaggprodukter som samlats under lång tid. Obs. Detta gäller bara ett fåtal och är ingen vanlig reaktion.

Några andra bra alternativ

Föredrar man en “mer vanlig” men häsosäkrare deodorant kan jag rekommendera

   • Urtekrams deo crystal. Prisvärd. Innehåller aloe vera och är vattenbaserad. Den finns hos LYKO och kostar 34.50kr.  Kombinerar ni det med rabatterna längst ner i inlägget får ni ett ännu bättre pris!

Dubbla Rabatter hos LYKO  – Instruktion

   1. För att få dubbla rabatter ska ni  gå via min länk  HÄR.  Ni får nu ett mail med en personlig rabattkod som ger er 100kr rabatt vid köp över 300kr.
   2. Gå till LYKO
   3. Nu ska ni plocka ihop en kundkorg med varor för minst  334kr.
   4. Ni använder sedan rabattkod 10all och ni får då 10% rabatt och summan blir då precis över 300kr
   5. Ange er presentkortskod – ni får nu 100kr ytterligare rabatt

Eftersom det är frifrakt hos LYKO vid köp över 100kr är detta ett supererbjudande – ni kan handla för hela summan.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  4 × tre =

  %d bloggare gillar detta: