Grön jul 2018

Ekonomisk press inför julen – så här hanterar vi den

Ekonomisk press inför julen – så här hanterar vi den. Önskar ni liksom jag att  att julen blir en  till en rofylld högtid kan det vara klokt att, hur tråkigt det än må låta, börja fundera på julen redan nu…Tiden går så fort och Plötsligt står julen inför dörren med all ekonomisk press som den innebär. Om ni börjar fundera på hur ni smartast lägger upp er ekonomi redan nu kanske högtiden kan passera smärtfritt.

Ofta klarar man ändå av julen. Lönen kommer in och du har en slant att sprätta iväg på presenter och annat. Problemen kan komma efteråt – och då är resten av december och januari kvar. Detta i kombination med alla de räkningar som ska betalas när året börjar –  försäkringar, abonnemang av olika slag, el (som är som dyrast på vintern) och andra utgifter  Låt mig ge några tips på vad ni  kan göra.

 Sälj gamla prylar

Många saker hamnar  på hög därhemma – saker man inte använder längre – Se till att sälja dessa. Det kan ge ett bra ekonomiskt tillskott. Lägga ut prylar för försäljning på Tradera och Blocket. Nedan hittar ni en Rabattkoder till Tradera som gäller till och med den 4 november 2018

  • Sälj med 50% rabatt på upp till 15 annonser med  kampanjkoden: Använd rabattkoden HELASVERIGE18 så får ni 15 annonser för halva priset. Läs mitt tidigare inlägg med säljtips HÄR

 

Gå med i M3 panel

Som medlem i panelen M3  (läs min guide HÄR) kommer ni att få möjlighet att tjäna pengar genom att delta i olika enkäter.Varje gång ni gör en undersökning, kommer ni att tjäna poäng. Dessa poäng kan sedan bytas ut mot presentkort. M3 Panel betalar bra i förhållande till den tid ni spenderar. Ni kan enkelt och snabbt göra tillräckligt med poäng för att begära ett presentkort. Ett presentkort på 100kr/vecka är en ungefärlig lön om man gör en enkät på 10minuter varje dag. Är man två vuxna kan man tjäna 200kr osv…Jag har precis växlat in poäng mot ett presentkort hos BR-leksaker på 400kr. Det ska användas till mina julklappsinköp och förhoppningsvis kommer ytterligare  några hundralappar att hinna tjänas in av mig  och min mak in och utbetalas innan jul, Dessa kommer då att användas till julklappsinköpen.

Intresserad av att gå med i M3 panel? Ni hittar en inbjudan HÄR

Prata igenom julklappsinköpen

Även vuxna känner att de måste ge varandra dyra presenter bara för att de alltid gjort det. Barnen förväntar sig något fint, visst, men måste ni andra verkligen köpa dyra saker till varandra? Fundera kring detta, kan man göra på något annat sätt. Känner ni att det pressar er ekonomi för mycket kan det vara klokt att ta upp den diskussionen tidigt och sänka förväntningarna något.

Planera inför julen redan nu – Gör en budget

Gör en budget för hur mycket pengar du kan lägga på julklappar, julmat och annat och summera ihop allt du köper. Genom att definiera delsummor i din budget får du koll på ungefär hur mycket varje julklapp får kosta

Exempel. Den där radiostyrda bilen som skulle passa utmärkt sonen  julklapp och som säljs till  30 % rabatt är kanske inte någon ”bra deal” om den fortfarande kostar dubbelt så mycket som du budgeterat för. Jag kommer att lägga upp en enkel budgetmall som ni kan ladda ner. Den är dock inte riktigt klar ännu. Men jag skulle tro att ni kan hitta den på bloggen under nästa vecka!

Det viktigaste  – prioritera varandra

Det är bara höst än. Men vet du med dig att julen brukar bli tuff ska du planera redan nu. Då kanske det blir den där lugna julen du längtat efter varje år. För egentligen handlar julen inte om prylar, eller hur? Utan att få vara tillsammans!

Planera inför julen redan nu

Att ge av sin tid är oftast mer värt än alla julklappar i världen!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    8 − 2 =

    %d bloggare gillar detta: