Föräldraskap Medveten Konsumtion

Gift-och kemikaliefria skor för barn – inköpställe och rabatt

Giftfria skor för barn och Vuxna

Giftfria skor för barn. Förra året skrev jag en artikel om hur ni kan tänka kring köp av kemikaliefria gummistövlar. Läs det inlägget HÄR.  Mitt primära syfte var att ge er råd kring hur ni undviker att köpa produkter innehållandes gifter och kemikalier.
Gift-och kemikaliefria skor

Nu blir det en artikel om var man kan hitta fodrade gummistövlar och vanliga vinterskor som uppfyller dessa krav. Till rimligt pris…Det finns säkert fler än ett svar på den frågan. Personligen rekommenderar jag svenska KAVAT. Jag har dessutom hittat ett ypperligt erbjudande från Babyland där man just nu kan få rabatt på Kavats skor.

 • Erbjudande 1 Få 250kr när du handlar för 999kr​Använd kod: B49SHHKF53
 • Erbjudande 2 Få 500kr när du handlar för 1999kr​Använd kod: 4NS772HF86

Har man mer än ett brn som behöver nya skor så kommer man lätt upp minst 999kr…

Giftfria skor för barn – Sveriges klimat ställer krav!

En vintersko, för oss i Sverige, måste klara minusgrader och plusgrader. Snö och regn. Blötsnö och is. Men även dagar med strålande solsken. Detta ställer höga krav på vårt val av skor. Detta behöver dock inte vara synonymt med giftiga skor. Det finns vinterskor i olika material med olika funktioner som fungerar för varierande typer av väder och förutsättningar. Här får man själv tänka till vad man föredrar, en klassisk sko i läder, eller en sko med ett sportigare utseende som är helt vattentät?

 E-kompassen funderar kring Pris Per Användning:

 1. Utgångspunkt:  Införskaffa ett par varma vinterskor, utan gift och kemikalier som med rätt vård kan hålla flera säsonger! När jag beräknar kostnad per användning, utgår jag från att skon används från november – april, dvs 151 dagar.
 2. Skornas pris.I exemplet utgår jag från Norberg EP Boots Dark Brown  som kostar 999kr. Med rabatten på 250kr blir priset 749kr. 
 3. Pris per användning: Skornas pris (749kr) delat med antalet dagar de används  (151 st) visar vad skorna  kostar mig varje dag (4,90kr) som de används det första året. Jag räknar sedan med att minst 2 av mina andra barn ska kunna ärva dessa skor. De totala antalet dagar blir då 453 och kostnaden per användning/dag blir då endast 1,65kr!

Nu har jag fått en summa att förhålla mig till som känns bättre och inom ramarna för mig och min ekonomi.

Tips! Om skorna är något stora till en början ( man vill gärna att de ska passa hela säsongen)  införskaffa en sula i Ull det hittar ni HÄR  . De kostar 69kr.

Läge att komplettera med en varmfodrad gummistövel?

Känner man att det kan vara läge att komplettera barnens skoarsenal med en vattentät, varmfodrad gummistövel för regn, våt snö och slask så är Kavats Gimo WP ett bra alternativ.

Stöveln är tillverkad i återvinningsbart gummi (fritt från PVC).  De är Miljömärkt med EU Ecolabel*, och fria från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten. Den är dessutom tvättbar i maskin i 30˚ (det kan vara praktiskt. Men tänk på att eftersom gummi är ett material som inte andas bör skorna vila och torka ur ordentligt mellan användningarna. Denna sko bör alltså inte användas dagligen utan endast som ett komplement regniga och slaskiga dagar. Priset på dessa är 399kr (ej rabatt inräknad) Ni hittar dessa HÄR

*EU Ecolabel hjälper dig att identifiera produkter och tjänster som har reducerad miljöpåverkan genom hela livscykeln

Bra saker att komplettera inköpet med

Komplettera gärna med en värmande, ekologisk Ullstrumpa – finns också hos babyland. Ni hittar ett bra alternativ  HÄR.

Miljövänlig impregnering för att skydda era skor hittar ni i Kavats egen Webbshop HÄR

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Anna-Lena
  23 oktober, 2018 at 7:53 e m

  Tack för bra tips! Vet att dina barn testat många olika modeller av Kavats vinterkängor. Vilka är era favoriter? Ska precis inhandla vinters skor…

Leave a Reply

3 × fyra =

%d bloggare gillar detta: