ljusglimtar i Coronatider

LJUSGLIMTAR I CORONATIDER – IDAG GRATIS BULLAR TILL MELLANSVERIGE!

Mjölk, bulle och kosläpp hör ihop med våren. Varje vår delas det i samband med dessa event ut hundratusentals bullar på Arlagårdar runt om i landet. Men i år blir det andra bullar. På lördag tar de kosläppet hem till dig – och bullarna också!

För att inte helt släppa på traditionerna kommer Arla att bjuda på 25 000 bullar från lokala bagerier.

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Dagen innan respektive kosläpp är det möjligt att besöka ett av de lokala konditorier och bagerier som Arla samarbetar med i den region där det aktuella kosläppet livesänds för att hämta bullar till mjölken. Under livesändningarna kommer sedan influencern Elliot Bakar att inspirera genom att göra sin tolkning av den perfekta kanelbullen, och olika klassiska varianter på den.

Här finns det mer information om kosläppen, vilka konditorier och bagerier som bjuder på bullar, samt möjlighet att se de livesända kosläppen:

Gratis bullar – gör så här

  • På fredag 1/5. Det vill säga idag!  Kan ni som bor nära något av konditorierna på kartan gå dit och få bullar. Idag är det Mellansveriges tur att få gratisbullar. Nästa vecka letar vi oss uppåt i landet.
  • Varje konditori har cirka 250 bullar. Högst fyra per person. Det är alltså ganska troligt att bullarna kommer ta slut, så försök vara ute i god tid.
  • Kom ihåg att hålla avstånd vid eventuell kö. En tumregel perfekt för ändamålet: tänk att det ska få plats en ko mellan dig och personen framför
  • Skulle du missa chansen kan du alltid kavla upp ärmarna, hämta brödkaveln och baka den äkta kosläppsbullen.

Tidigare Ljusglimtar i Coronatider från Ekompassen

.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    sju + nitton =

    %d bloggare gillar detta: