Föräldraskap Gratis sommaraktiviteter 2019

Sveriges första Pep Park öppnar idag

Idag öppnar 100 meter Pep i Solna – den första Pep Parken i Sverige, med redskap och utrustning för lek, rörelse och vardagsmotion för barn, unga och vuxna tillsammans.

Idag den 1 september klockan 15.00 invigs 100 meter Pep – Sveriges första Pep Park i Huvudsta, i närvaro av H.K.H. Prins Daniel och Carolina Klüft.

Sveriges första Pep Park

Det här är den första av de tre aktivitetsparker som ska uppföras i Solna. Förutom i Huvudsta planeras en park i Arenastaden och en i Hagaparken.

pep park i solna ska främja rörelseglädje
Bildkälla: Solna.se

Utbud för barn, unga och vuxna

Parken innehåller redskap och utrustning anpassade för olika åldrar och funktionsvariationer, och stimulerar till såväl spontan som planerad aktivitet. Tanken är att utbudet ska utveckla rörelseförmåga, koordination och andra fysiska färdigheter, samtidigt som miljön uppmuntrar till lek och rekreation – här finns till exempel studsmatta, balansgång, löparbana, en utomhusscen och planteringar med ätbara frukter och bär. Parken kan också fungera som ett utegym för vuxna.

Pilotsatsning

Pep Parkerna i Solna är samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet

Mer roligt från Generation Pep

Veckans bästa från E-kompassen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    5 − ett =

    %d bloggare gillar detta: