Föräldraskap

Pep-dag i Hagaparken – kostnadsfria aktiviteter

Alla kan vara aktiva! Utnyttja Pep-dagen i Hagaparken för möjligheten att vara aktiv och besöka alla utställare och deras prova-på-verksamheter. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

  • Var: Hagaparken
  • När: Söndag 8 september
  • Öppet: klockan 11 till 15

Under dagen finns också möjlighet att prova på olika aktiviteter, gå tipsrunda, samt få inspiration och information för ett hälsosammare liv med mer rörelse.

Aktivitetskarta peppdagen 2019 i Hagaparken.
Bilkälla:Geheration Pepp

Övrig information

Det är ont om parkeringsplatser i Hagaparken, så åk gärna kommunalt, cykla, eller räkna in tid att förflytta er från parkeringar lite längre bort.

Kommunal färdväg: Buss till Haga norra. Planera din resa på www.sl.se, åk t.e.x med Buss: 515 från Odenplan eller Sundbybergs Station, hållplats Haga Norra.

Cykelväg: Fina cykelvägar finns i Hagaparken. Läs mer.

Bilväg: E4, avfart 167 mot Hagaparken.

Peppdagen schema

11.00 Prins Daniel inviger Pep dagen på scenen tillsammans med bl.a. Bolibompadraken. Carolina Klüft är konferencier.

11:30 Familjepass med Friskis & Svettis på scenen.

11:50 Uppvärmning Prins Daniels lopp för startgrupp 1 – vid scenen. Sedan rullande för de äldre barnen.

12.00 Start Prins Daniels lopp för startgrupp 1.

13:30 Delta i världsrekordförsök i rundpingis – Hos STIGA Sports och Stockholms Bordtennisförbund på gruset utanför Koppartälten. Alla barn som deltar får ett bordtennisracket ur Generation Pep x H&M kollektionen. (Så långt lagret räcker)

14:00 Bestig Hagaberget med En Frisk Generation och äventyraren Oskar Kihlborg.

14.00 Hagaloppet startar – uppvärmning vid scenen.

15.00 Pep-dagen avslutas.

Om Peppdagen

Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Fysisk inaktivitet leder till en rad negativa hälsoeffekter. Fler behöver därför förstå och inse vikten av hur rörelse kan bidra till ett livslångt aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep har därför tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost. 

Fler artiklar från E-kompassen

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    ett × 2 =

    %d bloggare gillar detta: