Föräldraskap

Läkarbesök via mobilen – igen…

Läkarbesök via mobilen (eller online) – igen…Från att aldrig ha använt tjänsten KRY har jag nu använt den 2 gånger under en vecka…Läs mitt tidigare inlägg HÄR. Har alltid varit skeptisk till denna typ av vårdtjänster – men när det gäller lättare åkommor så är det faktiskt fantastiskt smidigt! Funkar så klart inte för benbrott och andra åkommor där läkaren behöver undersöka och åtgärda rent fysiskt. Jag ser det som ett komplement till den fysiska vården. Samtidigt ges plats åt dem som verkligen behöver just den fysiska vården! Helt perfekt också när man bara vill få råd och tips. Eftersom det är gratis för barn och ungdomar upp till 20 år så kan man använda deras tjänster så mycket man vill och då menar jag även i rådgivande syfte! För vuxna kostar läkarbesöket 250 kronor och frikort gäller. Vill man bara ha en receptförnyelse kostar det 150kr för alla oavsett ålder.

I söndags sökte jag vård hos Kry för min dotters ögoninflammation och igår hade vi ett återbesök i samma ärende.  Nu är ögoninflammationen väck! Appen kommer att ligga kvar i telefonen redo att användas igen…som 5-barnsmamma har man alltid något eller någon åkomma man behöver få råd eller hjälp med…ladda hem appen HÄR. 

Prova nästa gång ert barn har en lindrigare åkomma – det är gratis så ni har inget att förlora. Anser de att ni bör besöka en fysisk läkare så rekommenderar de ett besök på vårdcentralen och då får ni väl pallra er dit. Men med facit i hand rent erfarenhetsmässigt…så hade många av mina besök hos vårdcentral kunnat skötas online…Här kan ni spara mycket tid och energi!

Läkarbesök via mobilen

 

Läkarbesök via mobilen – Så här gör man

 • Ladda ner Appen HÄR
 • Logga sedan in i appen med BankID
 • Välj boka möte.  Man kan välja mellan att träffa en läkare, en psykolog eller få receptförnyelse.
 • Beskriver dina symtom, svarar på några frågor och eventuellt får ni skicka in bilder
 • Sedan ombeds man beskriv sina symtom (i text), svara på några frågor och eventuellt skicka in bilder. Allt för att läkaren ska kunna läsa på och vara förberedd inför besöket.
 • Ni får namnet på läkaren som ska ringa samt aktuell väntetid.
 • Ni blir uppringd av läkaren på en bestämd tid.
 • Precis som ett besök hos vårdcentralen är det upp till 15 minuters samtalstid med läkaren.
 • Om läkaren bedömer att du behöver medicin eller vidare vård får du recept eller remiss i samband med läkarbesöket.

 

Jag rekommenderar er att testa KRY och skaffa er en egen uppfattning. Jag är nöjd och kommer att använda appen igen både för receptförnyelse och enklare åkommor.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  15 − elva =

  %d bloggare gillar detta: