Föräldraskap

Handbok för nätföräldrar, snart i en brevlåda nära dig!

Denna vecka landar boken Handbok för nätföräldrar i brevlådan hos alla i Sverige som har ett barn som fyller 10 år under 2019. Boken, som är framtagen av Bris och Prinsparets stiftelse, ska funka som en hjälp till föräldrar att prata mer med sina barn om nätet, både för att få en bättre förståelse för barns nätvardag men också för att på ett tryggt sätt kunna finnas där för barnet om något svårt händer.

Ladda hem boken gratis

www.nätföräldrar.se kommer alla som vill kunna läsa och ladda hem boken. Där kommer boken även finnas översatt till engelska.  

  • Ladda hem en svensk version HÄR
  • Ladda hem en engelsk version HÄR

I boken delar barn och unga med sig av sina nätupplevelser blandat med tips och råd från kuratorer, för att föräldrar och andra vuxna bättre ska förstå nätlivet som deras barn lever. Målet är att boken ska stärka och stötta nätföräldrar att prata mer med sina barn om vad som händer på nätet, och ge förslag på hur du kan göra för att lyckas.

Bris får många frågor från föräldrar om hur de kan stötta och skydda sina barn på nätet. Barn vill ha sina föräldrar nära och närvarande. Även på nätet!


You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    19 − sju =

    %d bloggare gillar detta: