Artiklar Medveten Konsumtion

Redesign, återbruk och uthyrning

Har ni besökt The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm. Om inte tycker jag ni ska göra det om ni har vägarna förbi.

Redesign, återbruk och uthyrning.

Enklast beskriver man The Lobby som en plattform för företag/startups/butiker att prova sina idéer inom olika områden. Under årets första månader riktas fokus mot alternativen till att köpa nytt: hur mode och inredning kan hyras eller bytas ut, uppgraderas, lagas och redesignas.

Enligt Global Footprint Network och Världsnaturfonden levde mänskligheten under fjolåret som om den hade 1,7 jordklot till sitt förfogande och den genomsnittlige svensken som om den hade drygt fyra. En möjlig konsekvens av denna utveckling är att tillgången på råvaror för att producera nya prylar på sikt kommer att minska. Detta kan vara en av de största utmaningar som framtidens handel står inför.

Om det inte är möjligt att fortsätta tillverka, sälja eller kassera billiga produkter i den omfattning som görs idag, behöver framtidens shoppingupplevelse också handla om alternativen till att köpa nytt.

Nyfikna konsumenter kommer bjuds in till kostnadsfria workshops, inspirationsträffar och föredrag om bland annat remake och redesign.

Återbruk -morgondagens shopping?

Varumärken som Myrorna och Myrornas upgrade, Stadsmissionen, Remake, Röda Korset och Erikshjälpen kommer även att erbjuda ett dagsaktuellt sortiment av kläder, design och inredning.

Läs mer om The Lobby HÄR

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    1 × tre =

    %d bloggare gillar detta: