Artiklar

Pseudohållbarhet och pseudonärvaro ett minne blott.

E-kompassen har haft ett välbehövt uppehåll över jul och nyår. Jag kände att jag behövde tid att söka nya vägar för att kunna erbjuda er en kvalitativ blogg. Nu är bloggen tillbaka igen med ny kraft!

Vi behöver inga ihåliga kulisser

Problemet med att ha en ekonomiblogg med fokus även på kampanjer och erbjudanden är att det ibland känns som att det blir en ihåligt kuliss. En slags Pseudohållbarhet och pseudonärvaro. Så vill jag inte att det ska vara.

Christmas gift in linen bag, decorated with gingerbread heart, angels and pine twigs

Men jag tänker inte låta det bli en kuliss för evigt. Nu river jag bort kulissen och ger mig själv löftet att lyssna på min inre kompass 2019. Jag har bestämt mig för att bara förknippas med det företag vars värderingar stämmer överens med min världsåskådning. Jag kommer att på allvar kräva svar på vilka drivkrafter som finns i företaget. Helt enkelt förstå dess sanna syfte och mission.

Jag är övertygad om att det är vi konsumenter som kommer att rita upp spelplanen för vad som kommer att bli försäljningssuccéer, och entreprenörer ser till att det blir verklighet.


Mitt mål är att ge er, mina följare, nya vägar för att få ihop livspusslet, andas frisk luft och få lov att vara människa fullt ut. Innebär att det att det bloggen kommer att bli mindre innehållsrik? Nej, men den kommer att förändras med omformulerade mått på livsvillkor och miljö.


Spännande nyheter 2019

Ni kommer att känna igen er – men det kommer att bli en hel del spännande nyheter under 2019. Bland annat kommer några nya kategorier att introduceras:

  • Vårda och laga. Här fokuserar vi på att ta hand om det vi har snarare än på att förbruka.
  • Delningsekonomi kommer att göra intåg. Vad är egentligen logiken i att exempelvis alla ska äga samma sorts verktyg som används enstaka gånge
  • Webshop Planer på att öppna en liten egen liten webbshop finns.

Välkomna tillbaka. E-kompassen visar vägen mot en rikare framtid.


You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    19 + 11 =

    %d bloggare gillar detta: