Artiklar Medveten Konsumtion

Många fördelar med en matlagningskurs!

*Innehåller annonslänkar för Kökets kurser*

Många fördelar med en matlagningskurs! Ni som följt bloggen ett tag känner till att jag och mina barn gillar att laga mat och baka tillsammans. Det ska vara roligt och lätt laga mat. Med enkla redskap och rätt instruktioner kan vem som helst lära sig att laga mat. Fördelen med att laga mat själv är ju att man vet exakt vad man får i sig. Jag har låtit barnen vara med i köket, gärna från tidig ålder. Jag har aldrig tänkt  ”oj, vad mycket disk och vad kladdigt det kommer att bli” utan intalat mig  att jag gör en insats för framtiden. Min målsättning har varit  att ge barnen ett lustfyllt förhållande till mat…Och nu börjar det arbetet ge resultat! Mina barn är redan små mästerkockar! Det pratas om hur viktigt det är att ha kvalitetstid med barnen och vad kan då vara bättre än matlagning? När familjen samlas kring matbordet blir det en extra guldkant om barnen känner att de har varit delaktiga. Prova så får ni se…

Många fördelar med en matlagningskurs!
Jag och barnen har precis testat och utvärderat en ny tjänst från köket.se. En digital/online matlagningskurs. Kursen är skapad för vuxna som lagar mat dagligen. Grundtanken är att inspirera  oss att ta vår kunskap till nästa nivå. En perfekt julklapp till den matlagningsintresserade. För att se om detta verkligen är en kurs för alla, lät jag barnen agera testpiloter för en utvald del av kursen,  men större delen testade jag själv.Testpiloterna är: Klara 6 år som tycker det är svårt med recept, Kevin 10 år som gärna freestylar med smaker, Lova som följer recept till punkt och pricka och så jag som lagar mat jämt…känns det som…men som ofta fastnar i gamla vanor.

Kursen vi testat är Bli en mästare på såser I onlinelektioner lär kocken Tommy Myllymäki ut grunderna till hur man kokar sås och fond. Kursen innehåller 4 timmar videolektioner, 26 övningar och massor av recept.

Restaurangbranschen betraktas som en av de mest lönsamma och det finns en anledning till detta. Många är de som som älskar att äta gott och umgås över en  bit mat, men de kan inte själva laga mat. Det är därför många väljer att besöka en restaurang i stället för att själv lära sig att göra mat som smakar bra. Just av denna anledning kan det vara fördelaktigt att investera i en matlagningskurs.

Den här kursen riktar sig INTE till barn. Men mina barn är vana i köket  – deras nivå i köket kan  jämföras med en något osäker vuxen.

Sammanfattning av mina erfarenheter:

 • Kursen passar alla oavsett tidigare erfarenheter i köket. Kursen innehåller olika delar så även en mer avancerad hemmakock kan utvecklas med denna kurs.
 • Det är tydliga beskrivningar.
 • Det blir gott och det är roligt.
 • Barn kan hänga med på vissa delar.
 • Enkla och välskrivna recept
 • Prisvärd – 399kr
 • Kan utföras på en tidpunkt som passar er
 • Ni kan repetera hur många gånger ni vill – materialet har ni “för alltid” när ni köpt kursen.

När du lärt dig grunderna är det bara din egen fantasi som sätter gränserna!

Kursen kostar 399kr.  Läs mer och beställ HÄR.

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  tre + 6 =

  %d bloggare gillar detta: