Artiklar

Kulturarvskortet – museibesök i mängder

Kulturarvskortet – museibesök i mängder. Svenskt Kulturarv arbetar för att öka intresset för historia och kulturarv. De vill vara ett skyltfönster för det fantastiska utbud av miljöer, föremål, och kunskap som finns på svenska museer, slott och andra kulturhistoriska platser. Svenskt Kulturarv har ca 270 institutionella medlemmar som tillsammans representerar drygt 300 besöksmål.
Med Kulturarvskortet får ni 50% rabatt på entrén på över 300 museer, slott och andra kultursevärdheter såväl i Stockholm som resten i landet! Kortet kostar 175:- och gäller för obegränsat antal besök för en person t o m maj 2019 på samtliga besöksmål som är medlemmar i Svenskt Kulturarv. Ska du besöka museer i Stockholm kan du tjäna in kostnaden på några besök. Beställ kortet här!

Museibesök i mängder – kulturmagasinet Upptäcktsresan

Kulturmagasinet Upptäcktsresan ges tips på utställningar och evenemang på landets museer. Upptäcktsresan innehåller också artiklar på olika teman. Det kan finnas Upptäcktsresor kvar att hämta på museer, bibliotek och turistbyråer. Upptäcktsresan ges ut en gång per år, i maj.
Upptäcktsresan har bl a utsetts till Bästa Turistbroschyr av Visit Sweden och Sveriges

Kostar: 120 kronor
Du får: 50 procent rabatt på 300 museer, slott och kultursevärdigheter.
Det gäller: Obegränsade besök för en person till maj 2009.
Smart! Kortet gäller i hela Sverige så passa på att besöka Röhsska museet i Göteborg om du har vägarna förbi.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    3 × fem =

    %d bloggare gillar detta: