Artiklar

Köp ny elcykel – få tusentals kronor tillbaka

Köp ny elcykel – få tusentals kronor tillbaka från staten! Jag har länge varit sugen på att köpa en elcykel. Jag har ännu inte införskaffat någon. Anledningen är att priset är högt och efter att en kompis fått sin elcykel stulen (3 gånger på ett halvår) i kombination med att vintern kom så la jag det projektet på hyllan.När snön smälter bort ska jag ta upp projektet igen. Visste ni att i regeringens budget för 2018 finns en ny elfordonpremie. Det innebär att man som konsument kan få bidrag på upp till 25 procent av inköpspriset när man köper en elcykel eller elmoped.

Köp ny elcykel – få tusentals kronor tillbaka

Initiativet handlar så klart om att få fler att ta cykeln till jobbet. Huvudsyftet med satsningen är att uppmuntra så kallade “vanebilister” att ställa kärran hemma till förmån för ett hälsosammare och mer miljövänligt alternativ. Ett liknande initiativ genomfördes nyligen på prov i Norges huvudstad Oslo, med följden att elcykelförsäljningen sköt i höjden och att fler valde cykeln som färdmedel. Med en elcykel kan betydligt fler göra det även i Sverige, både personer som inte ännu har så bra kondition och de som har längre resväg än vad de flesta tycker är rimligt att cykla. Elcykeln hjälper till i uppförsbackar och kan göra en annars svettig och tung rutt till något betydligt mer behagligt.

Köp ny elcykel – få tusentals kronor tillbaka I vår när snön smälter bort ska jag ta tag i projektet igen. Priset för en elcykel är fortfarande högt – men jag tänker att med bidraget så blir det lite billigare. Förhoppningsvis kommer jag även att spara en del kronor på att inte ta bilen. Bilen blir kvar ,jag behöver den ibland, men jag tänker på att med en elcykel så kan bränsleförbrukningen bli mindre och så även slitaget på bilen.

Det här här en elcykel Om du inte hängt med helt i svängarna de senaste åren är elcykel något som har blivit väldigt populärt i en del länder, och på sistone även i Sverige. En elcykel är en helt vanlig cykel – det kan vara allt från en mountainbike till en racercykel – där dina ben får assistans av en liten elmotor som drivs av ett batteri. Batteriet kan vara inbyggt (ofta i ramen) eller sitta fast i en hållare.

 

 

Det här gäller för elfordonspremien:

 • Premien riktar sig mot privatpersoner som fyllt 18 år.
 • Premien kan användas en gång per person.
 • Premien avser köp av elcykel, elmoped eller elmotorcykel, samt ett antal fordon som används av personer med fysisk funktionsnedsättning.
 • Elfordonet ska kunna identifieras med ramnummer på kvittot eller annan handling.
 • Elcykel ska vara CE-märkt.
 • Elmoped och elmotorcykel måste ha fordonsintyget CoC.
 • Premien motsvarar 25 procent av inköpspriset, inklusive moms, med ett maxbelopp om 10 000 kr.
 • Premien kan sökas senast 6 månader efter inköpstillfället.
 • Bidraget gäller retroaktivt från 20 september 2017.

Missa inte min elcykeljakt i vår – Följ bloggen på Bloglovin!

 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  18 − femton =

  %d bloggare gillar detta: