Artiklar

En julklapp som gör skillnad!

En julklapp som gör skillnad! Det finns många familjer i Sverige som inte har råd med varken julmat eller julklappar. Familjer med barn som inte kan gå på fritidsaktiviteter, göra utflykter eller har möjlighet att få saker de önskar sig.

En julklapp som gör skillnad!

Jag har därför listat platser i Sverige dit vem som helst kan gå och lämna en julklapp, som på julafton hamnar hos någon som verkligen behöver den.

 • Nordic Choice Hotels över hela Sverige Varje år i december står cirka 180 ensamma granar utplacerade på Nordic Choice Hotels alla hotell.

 • Gothia Towers årliga julklappsinsamling startar 17 november och pågår till den 10 december. Julklappsinsamlingen arrangeras tillsammans med Göteborgs Räddningmission och julklapparna går i första hand till behövande barn i Göteborgsregionen.

 •  Giving People i hela Sverige. Giving People är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och barnfattigdom i Sverige. De riktar sig till dig som har hemmaboende barn mellan 1 till 17 år. Av oss kan du få hjälp med julmat och julklappar. I deras ansökningsformulär kan ni fylla i vad barnen önskar sig och vad ni behöver. Senast den 5 december behöver de din ansökan och de kommer sedan i mån av resurser ta emot fler ansökningar i december. HÄR kan ni ansöka om att få hjälp under julen 2017.

En julklapp som gör skillnad!

Vill ni bidra med hjälp anmäl er HÄR. Ni kommer få  matchas ihop med en lämplig familj i närheten.

 •  Frälsningsarméns julgrytor i hela Sverige. Frälsningsarmén samlar in pengar som går till deras sociala arbete och blir till matkassar och julklappar till fattiga familjer och även gemenskap och julfirande för den som är ensam. Julgrytorna sätts traditionsenligt upp första adventshelgen

Jag tar tacksamt emot fler tips på hur och var vi kan hjälpa varandra inför jul. Skriv i kommentarsfältet.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Sofie
  6 december, 2017 at 11:32 f m

  Hej Lotten!

  Jag heter Sofie och jobbar på Nordic Choice Hotels. Vad kul att läsa att du skriver om vår kampanj ”Ensam julgran söker klappar”. Det gör oss jätteglada då det innebär att fler får höra om kampanjen och att vi kan samla in mer till de som behöver! 🙂

  Jag tänkte höra om du vill lägga in en länk till vår kampanjsida så att alla som vill kan hitta mer information om projektet och var man kan gå och lämna klappar. 🙂

  Hoppas du har en bra dag!
  /Sofie

Leave a Reply

6 − tre =

%d bloggare gillar detta: