Artiklar Medveten Konsumtion shopping

En alldeles underbar julsaga!

En alldeles underbar julsaga! Vintern har gjort sig påmind och julen närmar sig med blandade känslor Den barnsliga del av mig tänker på den med värme och förväntan medan den vuxna delen av mig känner stress och press. När december nalkas är det många som vill skapa den mest fantastiska adventskalendern till barnen. Ska man bygga en lådkonstruktion i trä eller sy små påsar med siffror på? Jag har också haft alla dessa idéer, alla för storslagna för att hinnas med under årets mest hektiska månad.  Så följ mitt råd – låt alla andra panikshoppa och stressa –  medan ni blir en del av ett 25-dagarsäventyr i en stor skog. Uppkrupna i soffan, tillsammans med era barn kan det bli bättre?

En alldeles underbar julsaga!

Skippa alla typer av prylkalendrar till barnen. I stället för detta kan ni  varje dag krypa upp i soffan tillsammans med barnen och läsa ett kapitel ur Ulf Starks Jul i Stora skogen en alldeles, alldeles underbar julsaga i 25 avsnitt, ett kapitel om dagen ända fram till jul!

Lyssna på ett kapitel HÄR

Jul i stora skogen handlar om hur djuren lägger ihop ett plus ett och kommer fram till att tomten ska komma. Bäst att ställa till med riktigt julfirande alltså! Men hur gör man det? Vem är den där tomten egentligen? Vad bjuder man honom på? Och hur klappar man bäst, för klappa varandra ska man tydligen göra på julen.Boken är slutsåld både hos Bokus och Adlibris. Det enda stället jag lyckats hitta den tillgänglig på online (till ett bra pris) är hos Plusbok.se.

Jag har redan boken, men beställde ett exemplar till, som jag ska ge som en adventsgåva till en väninna. Hos plusbok kostar boken 87kr för plusmedlemmar. Det är ett jättebra pris –  att jämför med Bokus (slutsåld) 129kr.

En alldeles underbar julsaga! – Vill ni köpa den hos Plusbok kan ni göra så här:

 1. Teckna ett  Plusmedlemskap  på Plusbok.se. Ni har en vecka gratis.
 2. Beställ boken – ni hittar den  HÄRPassa även på att beställa andra böcker  om ni tänkt köpa som julklapp Det finns massor!  Tex:

 • Pysselbok Mandala 9kr
 • Pixi Kalender 115kr
 • Halvan Pysselbok 12kr
 • Nya Lasse Maja Boken 73kr

 

3. Portot kostar 29kr. Invänta leveransen.

4. Ställ nu in ett larm i mobilen så att ni kommer ihåg att säga upp ert medlemskap (om ni inte önskar fortsätta detta – vilket kostar 99kr/mån) Ni kan säga upp ert medlemskap tidigast 48 timmar efter att du har registrerat medlemskapet. Ni kan säga upp ert medlemskap fram till 8 timmar innan den aktuella perioden förlängs. Då avslutas medlemskapet direkt efter gratisveckan – annars förlängs medlemskapet med en ny period. Säger du upp ditt medlemskap under den första veckan avslutas medlemskapet direkt

Kanske blir den en ny jultradition hos er? En bok som ni kan använda år efter år.  Kanske inspirerar den till egna julberättelser. Oavsett så får den mig att tänka: Är inte detta precis vad vi, både barn och vuxna, vill och behöver i juletid? Sitta under en filt och läsa medan snön virvlar utanför fönstret!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  2 + 8 =

  %d bloggare gillar detta: