Artiklar

Butikskedjorna som får det tuffast 2019

BR har haft utförsäljning i veckan. BR och Toys R är dock långt ifrån ensamma om att krisa. Många är de butiker som kämpar för att vända en negativ utveckling – en konsekvens av bland annat ökad e-handel.

Jag gjorde ett besök på BR i Täby C och gjorde några fynd. Lyckades komma över ett stall från Schleich, Hama rörpärlor och BRIO tåg för halva priset.

I helgen skrev jag om butiken My One som har en pågående konkursutförsäljning. Läs det inlägget HÄR. Jag besökte butiken igår och fyndade hund och kattmat.

Best of Brands försatt i konkurs

Den välkända klädkedjan Best of Brands är försatt i konkurs. Butiken i Kompassen i Göteborg stängde i måndags och personalen är uppsagd. Nu drivs de två kvarvarande butikerna vidare en tid framöver- På hemsidan möts man av följande meddelande:

Kunder som vill lösa in presentkort eller har tillgodokvitton kan alltså inte få dessa inlösta då konkursboet kan inte ta emot dessa.


Butikskedjor som krisar

Enligt Svensk Handels prognos kan 11 000 butiker och 49 000 jobb i detaljhandeln försvinna till 2025. Digitaliseringen och den nya globala marknaden för konsumenter förändrar snabbt spelplanen för handeln och utmanar tidigare framgångsrika affärsmodeller. Konkurrensen i handeln är stenhård och marginalerna pressas

 • MQ tampas med sjunkande försäljningssiffror intensifiera arbetet med att stänga butiker som inte bidrar med lönsamhet.
 • Hobbex – Förra året stängde Hobbex alla sina fysiska butiker. De lägger nu allt krut på E-handeln.
 • Kappahls aktie är en dyster historia. På bara ett halvår har aktien nära halverat sitt värde, och sett över ett år är aktien ned 54 procent.
 • JC Under december rapporterade Breakit att två konkursanmälningar inkommit mot butikskedjan.
 • Lindex fortsätter att stänga butiker.Vid slutet av 2018 var antalet butiker vara 20 stycken färre, jämfört med 31 december 2017. Utvecklingen går i samma linje 2019.
 • H&M kommer att stänga fler fysiska butiker och öppna färre nya butiker än tidigare planerat.
 • Gap och Banana Republic har meddelat att de stänger runt 200 butiker.
 • Michael Kors planerar att minska sitt butiksbestånd med ett hundratal butiker de närmaste två åren

Känner ni till fler krisande kedjor? Fyll på i kommentarsfältet!

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  4 × ett =

  %d bloggare gillar detta: