Artiklar

Betessläpp – Norrmejerier bjuder på bullfest

Snart är det dags för de norrländska kossorna att springa ut på bete. Norrmejerier bjuder in till publika betessläpp med start den 18 maj. De vill visa upp ett hållbart jordbruk i Norrland med glada kossor.

Hållbart jordbruk i Norrland
Bildkälla: Norrmejerier

Betessläppen hos de norrländska mjölkbönder som öppnar sina gårdar för besökare är ett härligt sätt att fira in sommaren och se varifrån den lokala mjölken kommer ifrån. Kornas sommardans när de springer ut, ystra av det gröna gräset och alla dofter brukar uppskattas av alla besökare, unga som gamla.

Norrmejerier bjuder på mjölk och bullar

Se lista och tider samt karthänvisning över samtliga betessläpp på Norrmejeriers hemsida HÄR . Eventen är kostnadsfria och självklart bjuder de som vanligt på mjölk och bullar

Norr mejeriers publika betessläpp
Bildkälla: Norrmejerier

Kor i Norrland ska, enligt förordningen, gå på grönbete under minst två sommarmånader mellan maj och september. Ekogårdar ytterligare två månader. agtid för att få skugga och är i stället ute på natten då det är svalt.

Hållbart jordbruk i Norrland

De betande djuren bidrar till en hållbar användning av mark och naturresurser och biologisk mångfald. Den norrländska mjölkgården ger också lokalproducerade livsmedel med korta transportsträckor och många lokala arbetstillfällen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    nitton + 1 =

    %d bloggare gillar detta: